Naan brood met zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt

Naan brood met zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt
Deel met je vrienden:
recept zelf een simpele Naan brood maken

Naan brood met zelfrijzend bakmeel en Griekse yoghurt

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • flinke snuf zout
  • 75 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • handje verse koriander fijngehakt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Smelt de roomboter met de geraspte knoflook, peper en zout. Als dit gesmolten is, roer dan de fijngehakte koriander erdoorheen. Laat het mengsel op heel laag vuur staan. (anders stolt de boter)
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt, kurkuma, gemalen korianderpoeder en een snuf zout. (het blijft een redelijk plakkerig deeg)
  • Bestrooi je werkblad met flink wat bloem. Verdeel het deeg in 4 stukken en kneed uit tot een Naan. Smeer de bovenkant in met het roomboter mengsel. Verhit een grillpan en leg de met roomboter ingesmeerde Naan op de grillpan. Smeer dan meteen ook de andere kant in. Grill de Naan goudbruin en gaar aan beide kanten (ongeveer 3 minuten per kant)
  • TIP: als de Naan klaar is, kan je hem eventueel nog extra insmeren als je nog boter over hebt. TIP: zet de grillpan niet op te hoog vuur. Dan brand je Naan alleen maar aan en wordt hij zwart en niet gaar. Je kan ook een koekenpan gebruiken. Bak de Naan als een soort pannenkoek. Zodra er bobbeltjes inkomen kan je hem omdraaien.