Dhal: Indiase curry

Dhal: Indiase curry
Deel met je vrienden:

Dhal: Indiase curry

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 350 milliliter water
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 eetlepel kerrie madras kruiden te koop bij toko, ah, turkse supermarkt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel suiker optioneel
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • handje verse koriander grof gehakt
  • 4 trostomaten in blokjes gesneden

Instructies

  • Was de linzen grondig. Breng de linzen aan de kook in 350 ml water, 200 ml kokosmelk en 2 tl kurkuma. Laag op laag vuur sudderen zonder de deksel op de pan tot je een smeuïge substantie hebt. (ongeveer 10 minuten en blijf roeren tussendoor)
  • Fruit ondertussen in een koekenpan de uien met rode peper, snuf peper, zout, gember, komijnpoeder, chilipoeder kerrie madras en suiker. Voeg de stukjes tomaat toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg het kruidige ui-tomaat mengsel toe aan de linzen en roer dit goed door. Bestrooi met de fijngehakte koriander en serveer met rijs, Naan en yoghurt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook