frisse yoghurtdip: lekker bij diverse gerechten en snacks

frisse yoghurtdip: lekker bij diverse gerechten en snacks

Vandaag heb ik een super simpel dip recept(je) voor jullie. Deze frisse yoghurtdip is lekker bij diverse gerechten en snacks. Ik maak deze dip meerdere keren per week en hij is altijd een succes. Nu het de komende dagen eindelijk echt lekker weer gaat worden, werd het hoogtijd op het recept de delen op Familie over de Kook. Maak de yoghurtdip bijvoorbeeld dit weekend bij een pittige Thaise currysoep met kip en noedels.

Recept frisse yoghurtdip

frisse yoghurtdip

4.67 van 3 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack, Tussendoortje
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 4 flinke eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
  • scheutje citroensap
  • flinke snuf peper en zout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • olijfolie
  • verse kruiden naar smaak en fijngesneden
  • chilivlokken of pul biber

Instructies

  • Meng de yoghurt met een scheutje citroensap, een flinke snuf peper en zout en een 1/2 tl knoflookpoeder. Besprenkel met flink wat olijfolie en bestrooi met de verse kruiden en chilivlokken. (ook erg lekker is om wat verse kruiden door de yoghurt te mengen)
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

yoghurtdip
Serveer de yoghurtdip bij simpel een schaaltje chips. Ik maak de dip dan altijd iets pittiger door meer chili toe te voegen.
frisse yoghurtdip
Ook lekker bij rijstgerechten en Naan. Het recept van deze pittige Dhal komt overigens nog op de blog. Zoals je kunt zien heb ik hier lekker veel verse koriander toegevoegd. Mocht je nu niet van koriander houden dan kan je ook prima (platte) peterselie gebruiken. Ook munt is overigens erg lekker.
yoghurtdip met knoflook
De yoghurtdip is ook super lekker bij deze pittige Indiase kip Korma. Ik gebruik in de dip geen verse knoflook maar knoflookpoeder. Uiteraard kan je ook verse knoflook gebruiken maar dan wordt de dip iets scherper van smaak. 

Tip van Familie over de Kook

Ik gebruik tegenwoordig veelal in plaats van gedroogde (normale) chilivlokken, pul biber. Ik maakte kennis met deze gedroogde pepervlokken in Egypte en ik was qua smaak meteen verkocht. Mocht je een Toko of Turkse supermarkt in de beurt hebben dan zou ik zeker kijken of ze deze pul biber verkopen. Deze vlokken zijn pittig maar hebben ook een licht zoete smaak. Ik strooi ze nog net niet overal op 🙂 

pul biber pepervlokken.
Deze pul biber pepervlokken zijn echt onze nieuwe verslaving geworden.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/krieltjes-ovenschotel-met-gekruid-gehakt-spek-ui-en-kaas/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-taart-andijvietaart-met-kruidig-gehakt-en-kaas/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/daging-smoor-indisch-stoofvlees-in-ketjap/” target=”_blank”]