Vandaag heb ik een super simpel dip recept(je) voor jullie. Deze frisse yoghurtdip is lekker bij diverse gerechten en snacks. Ik maak deze dip meerdere keren per week en hij is altijd een succes. Nu het de komende dagen eindelijk echt lekker weer gaat worden, werd het hoogtijd op het recept de delen op Familie over de Kook. Maak de yoghurtdip bijvoorbeeld dit weekend bij een pittige Thaise currysoep met kip en noedels.
Recept frisse yoghurtdip

IngrediΓ«nten
- 4 flinke eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
- scheutje citroensap
- flinke snuf peper en zout
- 1/2 tl knoflookpoeder
- olijfolie
- verse kruiden naar smaak en fijngesneden
- chilivlokken of pul biber
Instructies
- Meng de yoghurt met een scheutje citroensap, een flinke snuf peper en zout en een 1/2 tl knoflookpoeder. Besprenkel met flink wat olijfolie en bestrooi met de verse kruiden en chilivlokken. (ook erg lekker is om wat verse kruiden door de yoghurt te mengen)



Tip van Familie over de Kook
Ik gebruik tegenwoordig veelal in plaats van gedroogde (normale) chilivlokken, pul biber. Ik maakte kennis met deze gedroogde pepervlokken in Egypte en ik was qua smaak meteen verkocht. Mocht je een Toko of Turkse supermarkt in de beurt hebben dan zou ik zeker kijken of ze deze pul biber verkopen. Deze vlokken zijn pittig maar hebben ook een licht zoete smaak. Ik strooi ze nog net niet overal op πΒ

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/krieltjes-ovenschotel-met-gekruid-gehakt-spek-ui-en-kaas/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/hartige-taart-andijvietaart-met-kruidig-gehakt-en-kaas/” target=”_blank”]
[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/daging-smoor-indisch-stoofvlees-in-ketjap/” target=”_blank”]