Frisse yoghurtdip: lekker bij diverse gerechten en snacks. Deze dip maak je in 2 minuten klaar en is overal eigenlijk wel lekker bij en op.
Yoghurtdip
Vandaag heb ik een super simpel dip recept(je) voor jullie. Deze frisse yoghurtdip is lekker bij diverse gerechten en snacks. Ik maak deze dip meerdere keren per week en hij is altijd een succes. Nu het de komende dagen eindelijk echt lekker weer gaat worden, werd het hoogtijd op het recept de delen op Familie over de Kook. Maak de yoghurtdip bijvoorbeeld dit weekend bij een pittige Thaise currysoep met kip en noedels.
Recept frisse yoghurtdip
frisse yoghurtdip
IngrediΓ«nten
- 5 flinke eetlepels Griekse of Turkse yoghurt je kunt ook plantaardige yoghurt gebruiken
- scheutje citroensap
- flinke snuf versgemalen peper
- snufje zout
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- olijfolie
- verse kruiden naar smaak en fijngesneden
- chilivlokken of pul biber
Instructies
- Meng de yoghurt met een scheutje citroensap, een flinke snuf peper en zout en een 1/2 tl knoflookpoeder. Besprenkel met flink wat olijfolie en bestrooi met de verse kruiden en chilivlokken. (ook erg lekker is om wat verse kruiden door de yoghurt te mengen)
- TIP: welke verse kruiden je gebruikt maakt eigenlijk niet zoveel uit. Je kunt bieslook, peterselie, basilicum, oregano, koriander, tijm, rozemarijn of zelfs munt gebruiken. Uiteraard is een combinatie van verschillende kruiden ook erg lekker.
Serveer de yoghurtdip bij chips. Ik maak de dip dan altijd iets pittiger door meer chilivlokken toe te voegen. Ook lekker is om pul biber in plaatst van chilivlokken toe te voegen.
Ook lekker is de dip bij rijstgerechten en Naan. Bijvoorbeeld bij deze pittige Dhal. Ik heb bij dit gerecht gekozen voor koriander maar je kunt eventueel ook platte peterselie gebruiken. Munt zou hier ook goed bij passen.
De yoghurtdip is ook heel erg lekker bij deze pittige Indiase kip korma. Ik gebruik in de dip geen verse knoflook maar knoflookpoeder. Uiteraard kan je ook verse knoflook gebruiken, dan wordt de dip iets scherper van smaak.
Pul Biber
Ik gebruik tegenwoordig veelal in plaats van gedroogde (normale) chilivlokken, pul biber. Ik maakte kennis met deze gedroogde pepervlokken in Egypte en ik was qua smaak meteen verkocht. Mocht je een Toko of Turkse supermarkt in de beurt hebben dan zou ik zeker kijken of ze deze pul biber verkopen. Deze vlokken zijn pittig maar hebben ook een licht zoete smaak. Ik strooi ze nog net niet overal op π
Deze pul biber pepervlokken zijn echt onze nieuwe verslaving geworden. Deze Turkse chilivlok is redelijk mild qua pit en heeft een heerlijke kruidige en ietwat zoetige smaak.
Β
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.