Tuna melt maken met pittige tonijn en kaas

Tuna melt maken met pittige tonijn en kaas

Verwarm jezelf tussen de middag met deze heerlijke Tuna melt met pittige tonijn en kaas. Nu het helaas weer kouder aan het worden is buiten, vinden wij het lekker om tussen de middag te lunchen met ook iets warms. Het kost je echt hooguit 5 minuten tijd om deze Tuna melt te maken. Dan gaat hij nog eventjes een paar minuten in de oven. Smullen maar!!

tuna melt maken met pittige tonijn en kaas

Waar kan je deze tuna melt bij eten?

Uiteraard kan je deze sandwich ook ‘s avonds eten met een kop dampende soep. Een tomatensoep, een geroosterde pompoensoep of een heerlijke Thaise curry soep….het kan allemaal!

Welke peper kan je gebruiken voor de tuna melt

Ik gebruikte een Spaanse rode peper maar het is ook erg lekker om bijvoorbeeld een Jalapeño peper te gebruiken. Ben je helemaal een liefhebber van pittig eten? Dan zou je eventueel ook een Madame Jeanette peper kunnen gebruiken.

recept Tuna Melt met pittige tonijn en kaas

tuna melt maken met pittige tonijn en kaas

Tuna Melt met pittige tonijn en kaas

3.75 van 27 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 ciabatta

Ingrediënten

  • 1 ciabatta liefste een verse ciabatta
  • 2 blikjes tonijn blikjes van 145 gram ongeveer
  • 2 stengels lente ui fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/2 limoen
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 trostomaten in plakjes gesneden
  • 75 gram cheddar geraspt
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Meng de tonijn met de helft van de lente-ui, helft van de rode peper, mayonaise, limoensap, mosterd, peper en zout.
  • Snijd de ciabatta doormidden. Beleg de onderkant met de tonijn, leg daarop plakjes tomaat en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de onderkant even in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Bestrooi dan met de overgebleven lente-ui en rode peper en leg de bovenkant erop.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Ciabatta met pittige tonijn en gesmolten kaas

Tuna Melt maken met pittige tonijn, gesmolten kaas en tomaat

Het lekkerste resultaat krijg je wel als je een verse Ciabatta gebruikt. De Tuna Melt hoeft dan namelijk maar heel kort in de oven. Qua kaas kan je iedere kaas gebruiken die jij lekker vindt. Ik heb een mengsel gebruikt van cheddar en extra belegen kaas.

Tuna Melt met pittige tonijn, gesmolten kaas en tomaat maken

Het kan Jan Willem bijna nooit pittig genoeg zijn. Voor hem zette ik dus nog een schaaltje met Zaanse sambal erbij. Deze sambal zat pasgeleden in de Foodybox die wij mochten ontvangen. Wij vonden hem erg lekker, ook om als dip te gebruiken bij bijvoorbeeld nacho’s. Nu zag ik op hun site dat ze ook een cacao sambal hebben en een jalapeño sambal. Daar zijn we ook erg benieuwd naar. Helaas zijn er nog niet zoveel verkooppunten en ook ook kan ik niet vinden of de sambal online te bestellen is. Hopelijk krijgen ze binnenkort ook verkooppunten bij de bekende supermarkten. Dat maakt de aanschaf natuurlijk een stuk gemakkelijker 🙂

Andere lekkere recepten met tonijn

Eet jij ook zo graag tonijn? Probeer dan ook eens de volgende recepten. Penne met tonijn in tomatensaus, pasta met tonijn en spinazie of maak de pizza met tonijn en gekarameliseerde ui.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.