Tuna melt maken met pittige tonijn en kaas

Tuna melt maken met pittige tonijn en kaas
Deel met je vrienden:

Verwarm jezelf tussen de middag met deze heerlijke Tuna melt met pittige tonijn en kaas. Nu het helaas weer kouder aan het worden is buiten, vinden wij het lekker om tussen de middag te lunchen met ook iets warms. Het kost je echt hooguit 5 minuten tijd om deze Tuna melt te maken. Dan gaat hij nog eventjes een paar minuten in de oven. Smullen maar!! Uiteraard kan je deze sandwich ook ‘s avonds eten met een kop dampende soep. Een tomatensoep, een geroosterde pompoensoep of een heerlijke Thaise curry soep….het kan allemaal!

recept Tuna Melt met pittige tonijn en kaas

tuna melt maken met pittige tonijn en kaas

Tuna Melt met pittige tonijn en kaas

3.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Lunch
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 ciabatta

Ingrediënten

  • 1 ciabatta liefste een verse ciabatta
  • 2 blikjes tonijn blikjes van 145 gram ongeveer
  • 2 stengels lente ui fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1/2 limoen
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 trostomaten in plakjes gesneden
  • 75 gram cheddar geraspt
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Meng de tonijn met de helft van de lente-ui, helft van de rode peper, mayonaise, limoensap, mosterd, peper en zout.
  • Snijd de ciabatta doormidden. Beleg de onderkant met de tonijn, leg daarop plakjes tomaat en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de onderkant even in de oven tot de kaas goed gesmolten is. Bestrooi dan met de overgebleven lente-ui en rode peper en leg de bovenkant erop.

TIP: ik gebruikte een Spaanse rode peper maar het is ook erg lekker om bijvoorbeeld een Jalapeño peper te gebruiken. Ben je helemaal een liefhebber van pittig eten? Dan zou je eventueel ook een Madame Jeanette peper kunnen gebruiken.

Ciabatta met pittige tonijn en gesmolten kaas

Tuna Melt maken met pittige tonijn, gesmolten kaas en tomaat

Het lekkerste resultaat krijg je wel als je een verse Ciabatta gebruikt. De Tuna Melt hoeft namelijk maar heel kort in de oven. Qua kaas kan je iedere kaas gebruiken die jij lekker vindt. Ik heb een mengsel gebruikt van cheddar en extra belegen kaas.

Tuna Melt met pittige tonijn, gesmolten kaas en tomaat maken

Het kan Jan Willem bijna nooit pittig genoeg zijn. Voor hem zette ik dus nog een schaaltje met Zaanse sambal erbij. Deze sambal zat pasgeleden in de Foodybox die wij mochten ontvangen. Wij vonden hem erg lekker, ook om als dip te gebruiken bij bijvoorbeeld nacho’s. Nu zag ik op hun site dat ze ook een cacao sambal hebben en een jalapeño sambal. Daar zijn we ook erg benieuwd naar. Helaas zijn er nog niet zoveel verkooppunten en ook ook kan ik niet vinden of de sambal online te bestellen is. Hopelijk krijgen ze binnenkort ook verkooppunten bij de bekende supermarkten. Dat maakt de aanschaf natuurlijk een stuk gemakkelijker 🙂