tuna melt pizza: lekker pittig!

KokenKoken
tuna melt pizza: lekker pittig!
Deel met je vrienden:

Ben jij gek op pizza en tonijn? Maak dan zeker een keertje deze verrukkelijke pittige tuna melt pizza. Deze tuna melt pizza is geïnspireerd op het recept van mijn tuna melt sandwich. Wij eten namelijk erg graag pizza en erg graag tonijn, dus waarom die twee niet combineren. Je moet overigens niet aan “de lijn” doen want dit gerecht is niet bepaald caloriearm te noemen. Naast dat je de tonijn mengt met een bekertje crème fraîche (hallo calorieën) gaat er ook nog een behoorlijke hoeveelheid kaas (hallo nog meer calorieën) over de pizza. Ik gebruik zelf graag een mix van extra belegen kaas en cheddar. Gebruik echter de kaas die jij lekker vindt 🙂

TIP: ik maak graag zelf mijn pizzadeeg maar voel je daartoe zeker niet verplicht. Wil je lekker snel klaar zijn met dit recept gebruik dan gewoon een kant en klare pizzabodem. Daar is echt niets mis mee!

BEWAAR ONDERSTAANDE FOTO OP JE EIGEN PINTEREST PAGINA:

tuna melt pizza

LET OP! De aangegeven tijd van het maken van de pizza’s is exclusief het maken van eventueel je eigen pizzabodems.

Recept tuna melt pizza

tuna melt pizza

Tuna Melt pizza

Ben jij ook een pizza liefhebber en lust je graag tonijn? Maak dan deze pittige tuna melt pizza eens klaar
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Trefwoord: pittig, pizza, tonijn, tuna melt, tuna melt pizza
Porties: 2 pizza’s

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems zelfgemaakt of kant en klaar
  • 250 gram crème fraîche
  • 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie (160 gram per blikje)
  • 4 stengels lente ui fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1/2 limoen sap nodig
  • 1 theelepel mosterd flinke theelepel
  • 2 teentjes knoflook fijn geraspt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • 2 trostomaten in kleine blokjes gesneden (zonder vruchtvlees)
  • sriracha optioneel

Instructies

  • Giet de tonijn af. Meng de tonijn met de crème fraîche, de helft van de lente-ui, rode peper, limoensap, mosterd, knoflook en een flinke snuf peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (of zo heet als op de verpakking staat van de kant en klare pizza's) Smeer de pizza's in met het tonijn mengsel. Bestrooi met de extra belegen kaas en de cheddar. Bak de pizza's gaar en goudbruin.
  • Wanneer de pizza's uit de oven komen bestrooi dan met de overgebleven lente uit en stukjes tomaat. Wanneer je van pittig houdt drizzle er dan nog wat sriracha overheen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

recept zelf je eigen pizzadeeg maken

zelf pizzadeeg maken

Pizzadeeg

zelf pizzadeeg maken is echt niet moeilijk
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 2 uur
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: deeg, pizza, pizzadeeg, recept
Porties: 3 pizza’s

Ingrediënten

  • 400 gram bloem ik gebruik gewoon bloem
  • 250 milliliter lauwwarm water
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1,5 theelepel zout
  • semolina is een soort Italiaanse griesmeel (staat meestal bij de pasta's in de supermarkt)

Instructies

  • Meng de bloem met het zout. Doe het gist erbij samen met het lauwwarme water.
  • Kneed het deeg ongeveer 5-10 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt. (kan ook in een keukenmachine) Bestrooi de deegbal met bloem of semolina.
  • Leg het pizzadeeg in een kom. Dek de kom af met folie of theedoek en laat het deeg 60 minuten rijzen. (het deeg verdubbeld dan in omvang)
  • Als het deeg verdubbeld is, verdeel het deeg dan in 3 bollen. (of 2 als je grotere pizza's wilt maken) Kneed het deeg goed door en "bol" het deeg op. Vouw het deeg in beide handen naar onder, zodat de bovenzijde onder spanning komt te staan. Op deze manier wordt het een bol. Draai ze dan nog even rond op je werkblad. (bestrooi je werkblad met semolina (griesmeel) of bloem….anders blijft het mss toch iets plakken) Leg deze bollen op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een theedoek. Laat het deeg nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven zo heet mogelijk voor…..minimaal 220 graden. Bestrooi je werkblad nu flink wat met semoline (of gewoon bloem) en vorm het deeg tot een pizzabodem met je handen. Druk vanuit het midden het deeg naar buiten toe. Zo ontstaat er een rand. Draai dan met je handen vanuit de buitenkant (niet de rand!) steeds een kwartslag tot je een pizzabodem hebt.
  • Beleg de pizza met alles wat je maar lekker vindt. Bak de pizza in de voorverwarmde oven 5-10 minuten (afhankelijk van de hitte) of bak ze op de BBQ….is eigenlijk het lekkerst! Gebruik niet teveel saus en toppings. Anders wordt je bodem niet lekker knapperig.
  • TIP: gebruik een voorverwarmde pizzasteen of voorverwarmde bakplaat voor een extra knapperige bodem.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Pittige tuna melt pizza met lekker veel kaas

De pizza is gelukkig goedgekeurd door Beaudine. Voor haar “drizzle” ik er alleen wel een stuk minder sriracha overheen dan voor Jan Willem en mijzelf. Hoe heter hoe beter toch 😉

Andere lekkere pizza recepten

  • klik op de desbetreffende foto om naar het recept te gaan

PIZZA MET PITTIGE ROOKWORST:

pizza met pittige rookworst

PIKANTE KIP PIZZA:

pizza met pikante kip

GEFRITUURDE PIZZA:

gefrituurde pizza

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken