Pizza met tonijn en gekarameliseerde uien

Pizza met tonijn en gekarameliseerde uien
Deel met je vrienden:

Wat kan je ons gelukkig maken met pizza. Het allerliefst eten wij 1x in de week pizza maar ik moet ook een beetje om de lijn denken, dus doen we dit maar niet. Ik maak eigenlijk 99% van de tijd zelf pizza’s. Zelf pizza maken is namelijk super simpel en (vaak) veel lekkerder dan kant en klare pizza’s. Eén van de meest favoriete toppings bij ons thuis is een pizza met tonijn en gekarameliseerde uien. Het is misschien iets meer werk maar dit proef je er zeker vanaf. Ik gebruik zelf het liefst verse tijm, wil je sneller te werk gaan dan kan je dit eventueel vervangen voor gedroogde tijm.

Recept pizza met tonijn en gekarameliseerde uien

pizza met tonijn

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 8-10 takjes verse tijm eventueel vervangen voor 1 el gedroogde tijm
  • 3 zoete uien in halve ringen gesneden
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 flinke theelepel honing
  • 1 bol mozzarella of kleine bolletjes
  • 2 blikjes tonijn
  • 75 gram geraspte kaas
  • zout en peper
  • 2 pizzabodems met tomatensaus kant en klaar of zelfgemaakt
  • olie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op minimaal 225 graden. Als je verse tijm gebruikt, snijd deze dan eerst zeer fijn (zonder de dikke steeltjes).
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien op hoog vuur met een snuf peper en zout voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg de sambal en de honing toe en bak dit kort mee. Zet het vuur laag en voeg de tijm toe. Laat de uien ongeveer 10 minuten zachtjes karameliseren. (vergeet niet tussentijds de uien om te scheppen)
  • Bestrooi de pizzabodems met geraspte kaas. Verdeel de tonijn en de uien over de pizza's. Leg er de gescheurde mozzarella (of bolletjes) overheen en bestrooi met wat extra peper. Bak de pizza's in de oven gaar. De tijd verschilt per oven en of je kant en klare of zelfgemaakte pizzabodems gebruikt. (dit staat aangegeven op de verpakking)

Recept pizzabodem

Pizzadeeg zelf maken basisrecept

3.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 2 theelepels suiker
  • 150 milliliter water Lauwe warm, zeker niet te warm voor het gist.
  • 1 snuf zeezout
  • 1 snuf gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de bloem met het zeezout, zwarte peper en suiker
  • Maak een kuiltje op een werkblad of in een mengkom en leg in het kuiltje 1 el gedroogde gist
  • Giet er de extra vierge olijfolie overheen en meng beetje bij beetje het water erdoorheen
  • Kneed het deeg minimaal 5 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt
  • Vet een mengkom in met olie en leg hier het pizzadeeg in
  • Dek de mengkom af met folie en laat 30 minuten op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is
  • Bestrooi je werkblad met bloem en kneed het deeg nog even goed door
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte
  • Beleg met alles wat je maar lekker vindt en bak of in een voorverwarmde oven 250 graden voor 5 minuten of bak ze op de BBQ....is eigenlijk het lekkerst!
Deze tonijn pizza met gekarameliseerde uien is echt één van onze favoriete pizza’s. Ik gebruikte dit keer tonijnstukken in olie maar persoonlijk vind ik die in water lekkerder. Het loont wel echt de moeite om verse tijm te gebruiken.
Zoals je op de foto kunt zien heb ik zelf pizzabodems en tomatensaus gemaakt. Mocht je geen zin hebben om dit zelf te doen dan kun je uiteraard ook kant en klare pizzabodems gebruiken. Ik vind dan die van Magioni persoonlijk het lekkerst.

ZELF JE TOMATENSAUS MAKEN

Ik maak nooit op dezelfde manier mijn tomatensaus, het is maar net waar ik zin in heb welke toppings ik ga gebruiken op mijn pizza’s. Voor deze pizza heb ik de volgende tomatensaus gemaakt:

1 klein blikje tomatenpuree
snuf peper en zout
1 tl paprikapoeder
1 tl suiker
1 tl sambal badjak
1/2 tl kerriepoeder
1/2 tl knoflookpoeder

Doe het blikje tomatenpuree in een pan en voeg alle overige ingrediënten toe. Verwarm dit kort op het vuur en voeg naar eigen inzicht water toe. Roer alles goed door tot je de gewenste dikte saus hebt. Deze tomatensaus voor op je pizza is dus in 2 minuten klaar.