Trifle met lemon curd en aardbeien. Met de paasdagen in het vooruitzicht deel ik graag dit heerlijke en simpel te maken toetje.
Dit toetje of netter gezegd “dessert” kan je prima een dag van te voren maken. Zo heb je tijdens de paasdagen zelf geen stress in de keuken. Uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon genieten met je gezin/familie van de gezelligheid.
Lemon curd yoghurt mengsel
Ik heb voor dit recept kant en klare lemon curd gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een zelfgemaakte lemon curd gebruiken.
De lemon curd meng je door de Griekse yoghurt samen met een zakje vanillesuiker. Hierdoor krijg je een heerlijke, romige en ietwat zuur-zoetig mengsel. De perfecte basis voor de trifle.
Eet jij net zoals ons ook graag een trifle als toetje? Probeer dan ook eens de volgende recepten: trifle met citroenmousse en aardbeien, trifle met cake en Amaretto of maak eens de trifle met aardbeien en advocaat.
Aardbeien of ander heerlijk fruit
In eerste instantie wilde ik voor deze trifle frambozen gebruiken maar die was ik met mijn domme kop vergeten te halen. Wel had ik in de koelkast nog een bak Hollandse aardbeien staan. Achteraf was dit een geluk bij een ongeluk want de trifle was echt zo ontzettend lekker geworden.
Uiteraard kan je ervoor kiezen om de trifle eventueel wel met frambozen te maken. Ook erg lekker is om bramen of blauwe bessen te gebruiken. Een mix van verschillende soorten fruit kan natuurlijk ook. Zo smaakt je trifle iedere keer weer anders.
Recept trifle met lemon curd en aardbeien
Trifle met lemon curd en aardbeien
Equipment
- 4 glaasjes
Ingrediënten
- 4 plakjes cake plakjes van ongeveer 1,5 à 2 cm dik
- 250 gram Griekse yoghurt
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels lemon curd flinke eetlepels
- 400 gram aardbeien in kleine stukjes gesneden (op 4 aardbeien na)
- citroensap vers of uit potje
Instructies
- Meng de Griekse yoghurt met de vanillesuiker en lemon curd. Ik gebruik hiervoor een garde.
- Snijd de cake in kleine blokjes.
- Verdeel over 4 glaasjes 2/3 van de blokjes cake en druk dit ietsjes aan. Drizzle er een klein beetje citroensap overheen.
- Verdeel daaroverheen per glaasje 2 eetlepels van het Griekse yoghurt-lemon curd mengsel. Verdeel dan de helft van de stukjes aardbei eroverheen.
- Herhaal deze stap met de overgebleven ingrediënten. Verdeel eventueel tijdens Pasen wat paaseitjes over de trifle. Eet smakelijk!
- TIP: de trifle kun je prima een dag van te voren of een paar uur van te voren bereiden. Voeg dan wel pas voor serveren eventueel de toppings toe. Na pasen is het bijvoorbeeld heerlijk om geraspte kokos, fijngehakte pistache nootjes of amandelsnippers toe te voegen.
Trifle met lemon curd en aardbeien
Ik hoop dat jij/jullie net zo van deze trifle gaan smullen als wij dit thuis doen. Ook ben ik benieuwd voor welk fruit jij uiteindelijk kiest 🙂
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.