Trifle met lemon curd en aardbeien

Trifle met lemon curd en aardbeien

Trifle met lemon curd en aardbeien. Met de paasdagen in het vooruitzicht deel ik graag dit heerlijke en simpel te maken toetje.

Dit toetje of netter gezegd “dessert” kan je prima een dag van te voren maken. Zo heb je tijdens de paasdagen zelf geen stress in de keuken. Uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon genieten met je gezin/familie van de gezelligheid.

trifle met lemon curd en aardbeien

Lemon curd yoghurt mengsel

Ik heb voor dit recept kant en klare lemon curd gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een zelfgemaakte lemon curd gebruiken.

De lemon curd meng je door de Griekse yoghurt samen met een zakje vanillesuiker. Hierdoor krijg je een heerlijke, romige en ietwat zuur-zoetig mengsel. De perfecte basis voor de trifle.

Eet jij net zoals ons ook graag een trifle als toetje? Probeer dan ook eens de volgende recepten: trifle met citroenmousse en aardbeien, trifle met cake en Amaretto of maak eens de trifle met aardbeien en advocaat.

Aardbeien of ander heerlijk fruit

In eerste instantie wilde ik voor deze trifle frambozen gebruiken maar die was ik met mijn domme kop vergeten te halen. Wel had ik in de koelkast nog een bak Hollandse aardbeien staan. Achteraf was dit een geluk bij een ongeluk want de trifle was echt zo ontzettend lekker geworden.

Uiteraard kan je ervoor kiezen om de trifle eventueel wel met frambozen te maken. Ook erg lekker is om bramen of blauwe bessen te gebruiken. Een mix van verschillende soorten fruit kan natuurlijk ook. Zo smaakt je trifle iedere keer weer anders.

Recept trifle met lemon curd en aardbeien

trifle met lemon curd, cake en aardbeien

Trifle met lemon curd en aardbeien

Deze trifle met lemon curd en verse aardbeien is behalve ontzettend lekker gelukkig ook ontzettend simpel te maken.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: aardbeien, lemon curd, paas toetje, simpel toetje, toetje, trifle, trifle met cake
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 4 plakjes cake plakjes van ongeveer 1,5 à 2 cm dik
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels lemon curd flinke eetlepels
  • 400 gram aardbeien in kleine stukjes gesneden (op 4 aardbeien na)
  • citroensap vers of uit potje

Instructies

  • Meng de Griekse yoghurt met de vanillesuiker en lemon curd. Ik gebruik hiervoor een garde.
  • Snijd de cake in kleine blokjes.
  • Verdeel over 4 glaasjes 2/3 van de blokjes cake en druk dit ietsjes aan. Drizzle er een klein beetje citroensap overheen.
  • Verdeel daaroverheen per glaasje 2 eetlepels van het Griekse yoghurt-lemon curd mengsel. Verdeel dan de helft van de stukjes aardbei eroverheen.
  • Herhaal deze stap met de overgebleven ingrediënten. Verdeel eventueel tijdens Pasen wat paaseitjes over de trifle. Eet smakelijk!
  • TIP: de trifle kun je prima een dag van te voren of een paar uur van te voren bereiden. Voeg dan wel pas voor serveren eventueel de toppings toe. Na pasen is het bijvoorbeeld heerlijk om geraspte kokos, fijngehakte pistache nootjes of amandelsnippers toe te voegen.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Trifle met lemon curd en aardbeien

trifle met lemon curd