trifle met amaretti, mascarpone en lemon curd

trifle met amaretti, mascarpone en lemon curd

Soms wil je een dessert die makkelijk en snel te maken is. Deze trifle met amaretti, mascarpone en lemon curd is echt binnen een paar minuten gemaakt. Het opbouwen van de trifle zou ik persoonlijk vlak voor serveren doen. De amaretti (Italiaanse koekjes) zijn namelijk lekkerder als ze krokant blijven. Als je deze trifle van te voren klaarmaakt, dan worden de koekjes namelijk erg sompig. Ik maak altijd het liefste zelf mijn lemon curd maar uiteraard kan je ook prima kant en klare lemon curd gebruiken. Dit scheelt je natuurlijk wel een hoop voorbereidingstijd. Over voorbereidingstijd gesproken, het mascarpone mengsel kan je wel weer prima van te voren maken. Sterker nog, dat is juist lekkerder! Dan kunnen de smaken goed intrekken. Vlak voor serveren hoef je dan alleen nog de laagjes op te bouwen voor de trifle.

recept snelle trifle met amaretti

Recept Afdrukken
trifle met amaretti, mascarpone en lemon curd
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 5 minuten
Porties
glaasjes
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Porties
glaasjes
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng de mascarpone met de vanilleyoghurt, vanillesuiker, sap van een halve citroen en 1 flinke eetlepel lemon curd.
  2. Bouw de glaasjes op met de amaretti koekjes, (wel of niet breken is een eigen keuze) het mascarpone mengsel en een beetje lemon curd. Ik sluit zelf altijd af met mascarpone en lemon curd.
  3. Wil je zelf lemon curd maken? Het recept staat op onze site.
Deel dit Recept

recept lemon curd

Recept Afdrukken
lemon curd
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
kleine weckpot
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
kleine weckpot
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Rasp de citroenen. Halveer de citroenen en knijp het sap eruit. Zorg er wel voor dat er geen pitjes in het citroensap zitten. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in schaal. Laat dit au bain marie smelten. Als de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de citroensap en geklutste eieren toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en verwarm de lemon curd tot hij de gewenste dikte heeft. Vergeet niet regelmatig de curd te roeren. Bij mij duurde het 20 minuten...heb dus geduld!
  2. Giet de lemon curd in platte schaal of groot bord en dek af met huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat er geen velletjes op de lemon curd komt. Laat de lemon curd nu helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de curd in een schone pot doen.
  3. Bewaar de curd in de koelkast. De lemon curd is ongeveer 2 weken houdbaar....geloof mij...die tijd krijgt hij niet.
Deel dit Recept

TIP: normaal gesproken geef ik precieze hoeveelheden aan voor mijn recepten. Echter met de amaretti koekjes heb ik dit niet gedaan. Het formaat koekjes kan namelijk wisselen tussen de verschillende merken. Gebruik dit dus op gevoel en naar eigen smaak. Ik vind het zelf lekker om ze een beetje fijn te knijpen maar je kan ze ook heel laten. Ook dit is een persoonlijke keuze.

recept snelle en simpele trifle met amaretti, mascarpone en lemon curd. Super leuk paas dessert / toetje

Ik heb deze snelle en makkelijke trifle gemaakt voor Pasen maar laat je de chocolade eitjes weg, dan is het natuurlijk ook een prima dessert/toetje voor “normale” dagen. Met Kerst zou je eventueel een kerstkransje bovenop kunnen plaatsen voor een Kerst dessert. Gebruik niet te grote glaasjes, het is namelijk een erg machtig gerecht.

recept snelle en simpele trifle met amaretti, mascarpone en lemon curd. Super leuk paas dessert / toetje

Ook erg lekker is om in plaats van lemon curd een beetje advocaat te gebruiken. Het dessert/toetje is dan alleen iets minder geschikt voor (jonge) kinderen. Ben je trouwens gek van advocaat? Maak dan ook eens mijn tiramisu met advocaat en bokkenpootjes.