Trifle met aardbeien en advocaat. Weet je nog niet wat je met Pasen voor dessert wilt maken? Stop dan nu met zoeken en maak deze Trifle met aardbeien en advocaat. Deze trifle is namelijk het perfecte Paas dessert 😉 Je maakt dit toetje/dessert in nog geen 10 minuten klaar en het is echt mega lekker.
Onze kids mogen van ons dit dessert gewoon mee eten. Heb je jonge kinderen en wil je liever niet dat ze advocaat eten? Vervang voor de kinderen dan de advocaat voor gele vla. Zo zie je geen verschil in het toetje qua kleur.
Trifle met aardbeien en advocaat
Voor deze trifle met aardbeien en advocaat gebruik ik gewoon kant en klare ingrediënten. De cake = gewoon kant en klaar. De advocaat = gewoon uit een fles. Wil jij liever zelf een cake bakken? Ga gerust je gang natuurlijk. Gebruik je liever zelfgemaakte advocaat? Doen! Juist erg lekker! Ik kies dit keer alleen echt voor gemak.
Voor dit dessert is het overigens wel belangrijk dat je heerlijke rijpe en zoete aardbeien gebruikt.
Hoe maak je deze trifle met aardbeien en advocaat
Recept trifle met aardbeien en advocaat
Trifle met aardbeien en advocaat
Equipment
- 4 mooie glazen
Ingrediënten
- 4 plakjes cake vrij dik gesneden
- 400 gram aardbeien
- 100 gram advocaat
- 250 gram mascarpone
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2 perssinaasappel
- munt optioneel
Instructies
- Prak 200 gram aardbeien tot een moes en snijd de andere 200 gram in partjes. (uiteraard zonder de kroontjes)
- Meng in een kom de mascarpone met de advocaat, vanillesuiker en sap van een halve perssinaasappel.
- Snijd de plakjes cake in blokjes.
- Voor het maken van de trifle begin je met een laagje aardbeienmoes. Leg daarop de stukjes cake, (mag je even aandrukken) daarop gaat het advocaat-mascarpone mengsel en daaroverheen verdeel je de partjes aardbei. Garneer eventueel met een klein takje munt.
- TIP: ook lekker met nog een toef slagroom en extra advocaat eroverheen.
Simpele trifle met aardbeien
Advocaat
Advocaat wordt gemaakt van eieren met alcohol, gecondenseerde melk en suiker. De gele kleur komt van de eidooiers maar fabrieksmatig wordt er vaak ook nog gele kleurstof toegevoegd. Als mensen zelf thuis advocaat maken wordt er vaak ook nog verse vanille aan toegevoegd. Advocaat is geen “drankje” wat je kunt drinken. De substantie is een beetje vla achtig en het wordt daarom gegeten met een lepeltje. Iedereen kent waarschijnlijk wel dat opa en/of oma vroeger een advocaatje met slagroom at(en). Jij mocht dan uiteraard ook stiekem een hapje proeven. Ikzelf vond vroeger advocaat echt helemaal niet lekker. Hoe anders is dat tegenwoordig 😉
Heb je een fles aangebroken dan is de advocaat… mits koel en donker bewaard…. ongeveer 6 maanden houdbaar.
Andere lekkere recepten met advocaat
Wil je nog meer lekkere recepten met advocaat maken? Probeer dan eens de tiramisu met advocaat, trifle met advocaat en mergpijpjes of de cupcakes met advocaat glazuur.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.