Basisrecept: zelf lemon curd maken

KokenKoken
Basisrecept: zelf lemon curd maken
Deel met je vrienden:

Zelf lemon curd maken is echt een fluitje van een cent. Het enige wat je nodig hebt is een beetje liefde en geduld. Oké, en natuurlijk de ingrediënten. Lemon curd maak je van maar 4 ingrediënten, namelijk citroenen, suiker, boter en eieren. Het voordeel van zelf lemon curd maken is dat hij veel minder zoet is en veel meer citroensmaak heeft dan menig kant en klare variant. Er schuilt wel een heel groot gevaar in het zelf maken van lemon curd. Het is namelijk enorm verslavend net zoals zelfgemaakte karamelsaus. Als ik eenmaal een pot gemaakt heb, dan krijgt deze amper de kans om de koelkast in te gaan. 

recept zelf lemon curd maken

lemon curd

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Porties: 1 kleine weckpot

Ingrediënten

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren geklutst
  • 2 citroenen gewassen

Instructies

  • Rasp de citroenen. Halveer de citroenen en knijp het sap eruit. Zorg er wel voor dat er geen pitjes in het citroensap zitten. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in schaal. Laat dit au bain marie smelten. Als de roomboter helemaal gesmolten is, voeg dan de citroensap en geklutste eieren toe. Roer het mengsel goed door elkaar. Zet het vuur iets lager en verwarm de lemon curd tot hij de gewenste dikte heeft. Vergeet niet regelmatig de curd te roeren. Bij mij duurde het 20 minuten...heb dus geduld!
  • Giet de lemon curd in platte schaal of groot bord en dek af met huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat er geen velletjes op de lemon curd komt. Laat de lemon curd nu helemaal afkoelen. Eenmaal afgekoeld kan je de curd in een schone pot doen.
  • Bewaar de curd in de koelkast. De lemon curd is ongeveer 2 weken houdbaar....geloof mij...die tijd krijgt hij niet.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Basisrecept: lemon curd

zelf lemon curd maken
Zelfgemaakte Lemon curd is echt overal lekker bij en op! Wat dacht je van een klein beetje door de yoghurt, op een verse witte boterham (als je dan toch slecht bezig bent) op een warme scone, op een bolletje roomijs….op alles!! Ook lekker is om gewoon een hele lepel af te likken 😉
De dikte van de lemon curd kan je helemaal zelf bepalen. Ik vind een stevige curd erg lekker maar als je hem minder lang laat koken, dan dikt hij ook minder in en blijft hij vloeibaarder.

 

Onderstaande recepten vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/zelf-karamelsaus-maken/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/bananenbrood-klassiek-recept-kaneel/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/paastoetje-meringues-met-diverse-toppings/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/tiramisu-met-advocaat/” target=”_blank”]