trifle met lange vingers en zomerfruit compote

trifle met lange vingers en zomerfruit compote

Wil je een lekker en goedkoop toetje/dessert op tafel zetten? Maak dan zeker eens deze trifle met lange vingers en zomerfruit compote. Dit recept is echt zo ontzettend simpel te maken en het resultaat is echt heel erg lekker.

Trifle met zomerfruit compote

In de meeste trifle recepten zit mascarpone. Dat geeft namelijk de trifle een heerlijke volle en romige smaak.

Wil je juist een iets frissere smaak dan kan je ook een volle yoghurt of Griekse yoghurt gebruiken. Het is dus maar net wat jijzelf lekker vindt.

Voor de zomerfruit compote gebruik ik diepvries fruit. Wanneer zomerfruit niet in het seizoen is diepvries fruit een stuk goedkoper dan vers fruit.

Recept trifle met lange vingers en zomerfruit compote

Trifle met lange vingers en zomerfruit

Trifle met lange vingers en zomerfruit compote

een heerlijk en goedkoop zomers toetje: trifle met lange vingers en zomerfruit compote
4 van 2 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: compote, dessert, lange vingers, toetje, trifle, zomerfruit compote
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 12 stuks lange vingers + eventueel 6 voor decoratie
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram mascarpone of (Griekse) yoghurt
  • 3 eetlepels suiker

ZOMERFRUIT COMPOTE

  • 250 gram zomerfruit diepvries
  • 50 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels maïzena
  • scheutje citroensap optioneel

Instructies

  • Begin met het maken van de zomerfruit compote. Doe hiervoor de diepvries zomerfruit in een pannetje met 50 milliliter water en 50 gram suiker. Breng dit aan de kook en laat even een paar minuutjes pruttelen. (prak eventueel het fruit fijner met een vork of stamper).
    Meng 2 theelepels maïzena met een klein scheutje water en roer dit door de compote. Hierdoor zal het mengsel indikken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. (dit mengsel is ook erg lekker door je yoghurt) Breng eventueel de compote op smaak met een scheutje citroensap.
  • Mix de slagroom met de suiker en klop dit lobbig. Spatel voorzichtig de mascarpone of yoghurt door de slagroom.
    Hak de lange vingers in grove stukken.
    Leg in laagjes de lange vingers met het slagroom-yoghurt mengsel en de zomerfruit compote in glaasjes.
  • TIP: wil je meer een tiramisu structuur? Laat de trifle dan een nachtje in de koelkast staan. De lange vingers worden dan lekker zacht.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: deze trifle is ook erg lekker om met een blauwe bessen compote te maken of met een mango compote. Probeer dus met smaken te variëren. Ook lekker is om de lange vingers kort te dopen in sinaasappelsap of koffie, hierdoor worden ze iets zachter.

Zomers toetje

Dit ziet er toch ontzettend zomers en lekker uit. Je kan deze trifle met lange vingers en zomerfruit op twee manieren eten. Serveer de trifle meteen na bereiding….dan zijn de lange vingers nog lekker krokant. (maak wel dan echt kleine stukjes van de lange vingers)

Ook kan je de trifle een dag van te voren maken. Dan worden de lange vingers lekker zacht en krijgen ze meer een cake structuur. Mocht je aan de echte Italiaanse lange vingers kunnen komen, dan is dit absoluut aan te raden. Deze zijn dikker en lekkerder van structuur dan de kleintjes uit de supermarkt. Meestal verkopen Turkse winkels deze en anders zou je ze eventueel online kunnen bestellen.

Ook lekkere trifle recepten zijn: trifle met amaretti, mascarpone en lemon curd, trifle met bitterkoekjes en lemon curd of de trifle met salted caramel en brownie (die laatste is echt zooooooo lekker)

een heerlijke zomers toetje: trifle met lange vingers en zomerfruit compote

Zet voor een extra bite en een feestelijke touch vlak voor serveren nog een extra lange vinger in het glaasje. Ook lekker is om nog een beetje geraspte kokos eroverheen te doen. Beaudine en Amaranthe hebben echt zitten smullen hiervan.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken