Trifle met rode bessen compote en lange vingers

KokenKoken
Trifle met rode bessen compote en lange vingers
Deel met je vrienden:

Een lekker toetje/dessert maken hoeft echt geen hogere wiskunde te zijn. Deze trifle met rode bessen compote en lange vingers is echt ontzettend simpel te maken. Van de rode bessen maak je een heerlijke zoet-zure compote. Hiervoor hoef je de rode bessen alleen te laten inkoken met een beetje water en suiker. Vervolgens dik je de rode bessen compote in met een beetje maïzena. Voilá, de ster van je gerecht is klaar! Noem jij deze bessen trouwens gewoon rode bessen of aalbessen?

Voor de romige vulling gebruik ik opgeklopte slagroom en crème fraîche. Je zou ook eventueel mascarpone kunnen gebruiken. Nadeel vind ik persoonlijk dat mascarpone een stuk duurder is en het gerecht ook erg zwaar op de maag valt.

recept trifle met rode bessen compote en lange vingers

trifle met rode bessen compote en lange vingers

Trifle met rode bessen compote en lange vingers

Deze trifle met rode bessen compote en lange vingers is niet alleen heerlijk om te eten het is ook ontzettend simpel om te maken
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: aalbessen, compote, lange vingers, rode bessen, rode bessen compote, trifle
Porties: 4 personen

Equipment

  • 4 glaasjes

Ingrediënten

  • 12 lange vingers +4 optioneel
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram crème fraîche
  • 3 eetlepels suiker

RODE BESSEN COMPOTE

  • 250 gram rode bessen
  • 1/2 citroen zowel sap als rasp nodig
  • 50 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • 2 theelepels maïzena

Instructies

  • Begin met het maken van de rode bessen compote: doe hiervoor de rode bessen in een klein steelpannetje met 50 milliliter water en 50 gram suiker. Breng dit aan de kook en laat even een paar minuutjes pruttelen. (prak eventueel het fruit fijner met een vork of aardappelstamper). Meng 2 theelepels maïzena met een klein scheutje water en roer dit door de compote. Hierdoor zal het mengsel indikken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. (dit mengsel is ook erg lekker door je yoghurt)
  • Mix de slagroom met de suiker en klop dit lobbig. Spatel voorzichtig de crème fraîche door de slagroom. Breek de lange vingers in stukjes. Leg in laagjes de lange vingers met het slagroom mengsel en de rode bessen compote in de glaasjes.
  • Garneer eventueel met een blaadje munt en/of geraspte kokos.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

TIP: ik gebruik voor dit recept verse rode bessen maar je zou deze ook eens kunnen vervangen voor frambozen, aardbeien of blauwe bessen. Ook diepvries fruit zou je kunnen gebruiken. Zou kan je iedere keer een ander toetje serveren.

Kerst trifle met lange vingers

Dit ziet er toch ontzettend feestelijk en lekker uit. Je kan deze trifle met lange vingers en rode bessen op twee manieren eten. Serveer de trifle meteen na bereiding. Dan zijn de lange vingers nog lekker krokant. (maak wel dan echt kleine stukjes van de lange vingers) Ook kan je de trifle een dag (of twee) van te voren maken. De lange vingers worden dan heerlijk zacht en ze krijgen meer een cake structuur. Mocht je aan de echte Italiaanse lange vingers kunnen komen, dan is dit absoluut aan te raden. Deze zijn dikker en lekkerder van structuur dan de gewone lange vingers uit de supermarkt. Meestal verkopen Turkse winkels deze en anders zou je ze eventueel online kunnen bestellen.

Andere lekkere trifle recepten zijn

trifle met brownie en salted caramel
trifle met advocaat, mergpijpjes en bokkenpootjes
trifle met bitterkoekjes en lemon curd

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.