Trifle met brownie en salted caramel maken

Trifle met brownie en salted caramel maken

Deze Trifle met brownie en salted caramel ofwel gezouten karamel is echt zo waanzinnig lekker! Ik ben helemaal niet arrogant maar dit is echt het lekkerste toetje/dessert wat ik ooit gemaakt heb. Is het moeilijk te maken? Totaal niet! Een kind kan de was doen. Het is alleen een beetje werk omdat het lekkerste resultaat je natuurlijk krijgt als je alles zelf maakt. Dus maakte ik zelf de brownie en de salted caramel. (die is zooooo verslavend lekker) Met de Kerst voor de deur is deze trifle echt het ultieme Kerstdessert. Dit dessert is ook prima een dag van te voren klaar te maken, dus met Kerst zelf hoef je geen stress te hebben. 

recept trifle met brownie en salted caramel

Recept Afdrukken
trifle met brownie en salted caramel
Maaltijd Nagerecht/Toetje
Prep Tijd 5 minuten (tenzij je alles zelf maakt)
Porties
personen
Ingrediënten
simpele brownie
salted caramel
Maaltijd Nagerecht/Toetje
Prep Tijd 5 minuten (tenzij je alles zelf maakt)
Porties
personen
Ingrediënten
simpele brownie
salted caramel
Instructies
  1. MAAK DE BROWNIE: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet en bekleed een brownie vorm in. Smelt op laag vuur in een steelpannetje de boter met suiker, cacaopoeder en een snufje zout. Haal de pan van het vuur en spatel voorzichtig beetje bij beetje 75 gram bloem toe. Spatel daarna 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Giet het mengsel in de brownie vorm en bak in 30-35 minuten gaar en krokant. Laat de brownie helemaal afkoelen alvorens je hem gaat aansnijden.
  2. MAAK DE SALTED CARAMEL: Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand (geen koekenpan) en zet de pan op middelhoog vuur. Breng het suikermengsel langzaam aan de kook, tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen. Blijf tot die tijd van de pan af! Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren. Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog...blijf echter roeren Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden. Haal de pan van het vuur en laat de saus 2-3 minuten iets afkoelen. Voeg dan de blokjes roomboter toe met een flinke snuf zeezout en roer dit door de karamelsaus. Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel. (hierdoor krijg je hem gewoon fatsoenlijk schoon)
  3. MAAK DE TRIFLE: Klop de slagroom met 2 eetlepels lobbig. (niet helemaal stijf) Spatel de mascarpone los en spatel dan voorzichtig de slagroom erdoorheen. Snijd 1/3 van de brownie in kleine blokjes. Pak 4 glaasjes en maak laagjes brownie, mascarpone mengsel en salted caramel. Zorg dat je afsluit met mascarpone en salted caramel. Bestrooi met gehakte gesuikerder amandelen en klaar is kees. TIP: voor wat kleur is het ook leuk om een blaadje munt toe te voegen.
Deel dit Recept

Trifle met brownie en salted caramel

recept zelf trifle maken met brownie, salted caramel saus en gesuikerde amandelen
Deze trifle met brownie en salted caramel was echt waanzinnig lekker. Het is ook heel simpel te maken. Het vraagt alleen iets tijd, omdat ik het lekkerder vind, om alles zelf te maken. Je kan ook voor een super simpele versie gaan en gebruik dan een kant en klare chocoladecake en kant en klare karamelsaus. Het loont alleen wel echt om de ingrediënten zelf te maken.
recept zelf trifle maken met brownie, salted caramel saus en gesuikerde amandelen
Dit nagerecht/toetje/dessert…geef het een naam, leent zich ook super goed als afsluiting van je Kerstdiner. Je kan dit gerecht prima van te voren klaarmaken en in de koelkast alvast klaarzetten. Ik zou alleen wel de nootjes pas vlak voor serveren eroverheen strooien, dan blijven ze namelijk lekker knapperig. 
recept zelf trifle maken met brownie, salted caramel saus en gesuikerde amandelen
Zet eventueel het schaaltje salted caramel er ook bij. Hoe meer saus hoe lekkerder toch 😉 Soms mag je namelijk jezelf even flink verwennen!