Tortellini met broccoli in tomatensaus. Deze mega lekkere tortellini laat je ervaren dat vegetarisch eten zo onwijs lekker kan zijn.
Voordeel van dit recept is dat het met ongeveer 20 minuutjes al bij je op tafel staat. Wat wil een mens nog meer!
Tortellini
Yum! Ik ben echt gek op tortellini en sinds kort de kids gelukkig ook. De komende tijd komen er dus meer en meer recepten op de blog met tortellini.
Zoals je weet ben ik een redelijk luie kokkin, dus ik koop gewoon kant en klare tortellini. Mijn persoonlijke favoriet is met de vulling spinazie-ricotta. Gebruik echter vooral de tortellini met vulling die jij lekker vindt.
O ja, ik gebruik wel altijd het liefst “verse tortellini” uit de koeling. Het voordeel van recepten met tortellini is dat je gerecht meteen veel smaak bevat door de vulling.
Andere lekkere recepten met tortellini zijn: salade met tortellini en rode pesto, Italiaanse tortellini spiesjes of maak eens de romige tortellini ovenschotel.
Broccoli of iets anders?
Dit recept is helemaal vegetarisch en qua groente gebruik ik graag broccoli. Ik gebruik ook nog de steeltjes waar de broccoli aanzit. Deze snijd ik in dunne reepjes.
De stronk zelf vind ik persoonlijk niet zo lekker, dus sorry….maar die beland bij mij in de groenbak.
Ook lekker is om courgette, paprika en/of aubergine toe te voegen. Een combinatie van verschillende groente is natuurlijk ook erg lekker.
Ga vooral lekker zelf experimenteren thuis met wat jij persoonlijk lekker vindt.
Recept tortellini met broccoli in tomatensaus
Tortellini met broccoli in tomatensaus
Ingrediënten
- 2 pakken verse tortellini smaak naar eigen keuze
- 1 broccoli in roosjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 2 blikjes tomatenstukjes liefst die van Mutti
- 2 theelepels gedroogde oregano
- flinke snuf chilivlokken
- 1 theelepel suiker
- flinke snuf versgemalen zwarte peper
- 1 groentebouillonblokje
- olie
- handje verse basiliucm fijngehakt en optioneel
- geraspte kaas soort naar eigen smaak
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en chilivlokken voor 3 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de zwarte peper, gedroogde oregano, verkruimeld bouillonblokje en tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, broccoli en suiker toe en laat de saus afgedekt 15-20 minuten zachtjes pruttelen. (de broccoli moet beetgaar zijn)
- Kook wanneer de saus bijna klaar is de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Meng de tortellini door de saus en bestrooi met geraspte kaas en eventueel verse basilicum.
- Eet smakelijk!
Tortellini met broccoli in tomatensaus
Welke kaas gebruiken over de tortellini?
Welke kaas je wilt gebruiken over de tortellini met broccoli in tomatensaus kan je uiteraard helemaal naar eigen smaak invullen. Vroeger gebruikte ik over onze pasta’s altijd geraspte extra belegen kaas. Tegenwoordig gebruik ik ook vaak Grana Padano. Ik gebruik gewoon zo’n kant en klaar zakje. Lekker makkelijk!
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken