Tortellini spiesjes: zowel koud als warm lekker

Tortellini spiesjes: zowel koud als warm lekker

Deze tortellini spiesjes zijn zowel koud als warm erg lekker om te eten. Zelf eten wij in de zomer de spiesjes eigenlijk altijd koud. Lekker met een stukje ciabatta en zelfgemaakte kruidenroomkaas. In de winter maak ik deze spiesjes ook regelmatig maar dan vaak als voorgerecht. Ik serveer ze dan meestal warm. Of nou ja warm….eerder lauwwarm. De tortellini spiesjes zijn niet moeilijk om te maken. Echter tegen de tijd dat alle spiesjes klaar zijn, is de tortellini natuurlijk niet heel warm meer.

Ik gebruik voor deze spiesjes verse tortellini uit het koelvak van de supermarkt. Die zijn namelijk een stuk groter dan de gedroogde variant. Dat is niet alleen lekkerder, het serveert ook gewoon mooier. Verder vul ik de spiesjes aan met cherrytomaatjes, bolletjes mozzarella, basilicum, Mortadella, Spianata Romana en olijven. Daarna breng ik de tortellini spiesjes nog verder op smaak met extra vierge olijfolie, vers gemalen zwarte peper, snuf pul biber, gedroogde oregano en een snufje zeezout.

Italiaanse tortellini spiesjes
Bewaar deze foto op je eigen Pinterest pagina:

TIP: ook erg lekker is om de spiesjes op smaak te brengen met pesto (zowel rood als groen) of tapenade.

Recept tortellini spiesjes

Italiaanse tortellini spiesjes

Italiaanse tortellini spiesjes

Deze Italiaanse tortellini spiesjes zijn zowel koud als warm lekker.
3.17 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht, Borrelhapje, Lunch
Keuken: Italiaans, Italiaanse
Trefwoord: Italiaanse worst, Mortadella, mozzarella, olijven, spiesjes, tortellini, tortellini spiesjes
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 12 stuks

Equipment

  • 12 saté prikker (ik gebruik de iets dikkere en plattere stokjes)

Ingrediënten

  • 250 gram tortellini vers uit het koelvak (smaak naar keuze)
  • cherrytomaatjes
  • olijven smaak naar keuze
  • 100 gram Italiaanse worst ik gebruik graag Mortadella en Spianata Romana
  • basilicum
  • extra vierge olijfolie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • snufje pul biber chilivlokken
  • flinke snuf gedroogde oregano ook lekker met gedroogde Italiaanse kruiden
  • snuf vers gemalen zeezout
  • 150 gram mozarella mini bolletjes
  • 1 groentebouillonblokje

Instructies

  • Kook de tortellini gaar in een pan met ruim water en een bouillonblokje. Giet de tortellini af. Wanneer je de tortellini spiesjes koud wilt serveren, spoel ze dan na met koud water en dep de tortellini droog.
  • Rijg alle ingrediënten afwisselend aan de saté prikkers. Besprenkel vlak voor serveren de spiesjes met extra vierge olijfolie, een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, snufje zeezout, flinke snuf gedroogde oregano (of Italiaanse kruiden) en een snuf(je) pul biber (chilivlokken)
  • Bewaar de spiesjes eventueel afgedekt in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: in plaats van cherrytomaatjes is het ook erg lekker om zongedroogde tomaten te gebruiken. Wil je liever de spiesjes vegetarisch eten? Vervang dan de Italiaanse worst gewoon voor meer olijven, tomaat en mozzarella.

Italiaanse tortellini spiesjes

Deze “Italiaanse” spiesjes zijn ontzettend lekker en super simpel om te maken. Ik maak Beaudine en Amaranthe ook altijd erg blij als we dit eten. De laatste keer was Amaranthe alleen iets minder blij met mij. Ik had namelijk nog pittige olijven over en die had ik ook gebruikt…..whahaha en die had ze niet verwacht 😉

andere lekkere pasta recepten

  • Klik op de foto om naar het desbetreffende recept te gaan

FRISSE PASTASALADE MET TONIJN EN FETA:

frisse pastasalade met tonijn en feta

PASTA MET GEROOSTERDE GROENTE EN CHORIZO:

pasta met geroosterde groenten en chorizo

PASTASALADE MET PESTO EN GEGRILDE KIP:

pastasalade met pesto en gegrilde kip

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken