Romige tortellini ovenschotel met spinazie

Romige tortellini ovenschotel met spinazie
Deel met je vrienden:

Romige tortellini ovenschotel met spinazie. Deze heerlijke avondmaaltijd is wat ons betreft echt comfort food. Gelukkig wel comfort food waar je niet uren voor in de keuken hoeft te staan.

Deze romige tortellini ovenschotel staat namelijk met ongeveer een half uurtje op tafel. Serveer de ovenschotel eventueel met een stukje stokbrood en zelfgemaakte kruidenroomkaas.

Ook lekker om erbij te serveren is een simpele salade Caprese.

romige tortellini ovenschotel met spinazie

Deze ovenschotel is helemaal vegetarisch. Ik beloof je dat je geen vlees zult missen.

Tortellini

Nu kan je uiteraard zelf je tortellini maken maar hé er is ook niets mis met zelf gekochte tortellini 😉 Ik ga zelf gewoon voor kant en klare tortellini.

Er zijn verschillende soorten gevulde tortellini. Ik gebruik graag de spinazie-ricotta vulling. Gebruik echter gewoon de tortellini die jij lekker vindt.

romige tortellini met spinazie

Naast spinazie gebruik ik ook nog champignons. Lust jij nu niet graag champignons? Vervang deze dan voor courgette of aubergine. Ook lekker is om nog cherrytomaten toe te voegen.

Ovenschotel

Je maakt ons zo gelukkig met een knapperig kaaskorstje. Daarom maak ik graag een ovenschotel van dit gerecht. Heb je weinig tijd? Dan zou je ook de romige tortellini ook gewoon zo uit de pan kunnen serveren.

Bestrooi dan de geraspte kaas en stukjes mozzarella vlak voor serveren eroverheen.

Recept romige tortellini ovenschotel met spinazie

Romige tortellini ovenschotel met spinazie

Romige tortellini ovenschotel met spinazie

Deze romige tortellini ovenschotel met spinazie is een zalige en snelle comfort food avondmaaltijd voor het hele gezin.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: ovenschotel, romige tortellini, spinazie, tortellini
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 pakken verse tortellini ik gebruik spinazie-ricotta vulling
  • 1 zak verse spinazie 400 gram verpakking
  • 250 milliliter slagroom
  • 250 gram champignons in partjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 theelepel bloem flinke theelepel
  • snuf pul biber of snufje chilivlokken
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/3 theelepel nootmuskaat
  • 1 bol mozzarella of 75 gram geraspte mozzarella
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt (of andere kaas naar keuze)
  • handje verse basilicum optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. 
  • Kook de tortellini gaar met een 1/2 groentebouillonblokje. 
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de knoflook, champignons en een snuf versgemalen zwarte peper tot de champignons beginnen te kleuren. 
  • Voeg in delen de spinazie toe en bak tot de spinazie geslonken is. Voeg dan de specerijen toe, 1/2 bouillonblokje en de bloem en bak kort mee. 
  • Giet de slagroom erbij en laat even kort koken. Schep de tortellini door de saus en doe vervolgens de pasta in de ovenschaal. Bestrooi met stukjes mozzarella en geraspte kaas. 
  • Bak goudbruin in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de kaas goudbruin is. Bestrooi vlak voor serveren met eventueel wat blaadjes basilicum. Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Romige tortellini ovenschotel met spinazie

romige tortellini ovenschotel met spinazie

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.