hartige taart met broccoli en paprika

hartige taart met broccoli en paprika

Wij zijn echt gek op hartige taarten! Deze hartige taart met broccoli en paprika is momenteel favoriet thuis. Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige en romige vulling. Als je ons al langer volgt, dan weet je misschien wel dat ik mijn hartige taarten net even iets anders maak dan je waarschijnlijk gewend bent. Ik gebruik vaak geen eieren maar roomkaas. Hierdoor krijg je een super smeuïge en smaakvolle vulling. Het lekkerste resultaat krijg je trouwens als je roomboter bladerdeeg gebruikt. Dit geeft echt veel meer smaak en “crunch” dan gewone bladerdeeg.

recept hartige taart met broccoli en gehakt

hartige broccoli taart met paprika

hartige taart met broccoli en paprika

een heerlijk kruidige en romige hartige taart met broccoli en paprika
3.78 van 18 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: broccoli, hartige taart, paprika, roomboter bladerdeeg
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1 stronk broccoli in roosjes gesneden
  • 2 stuks rode paprika in dunne reepjes gesneden
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 stuk groente bouillonblokje
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1 kuipje naturel zuivelspread (200 gram)
  • 1 eetlepel bloem flinke eetlepel
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder flinke theelepels
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • snuf peper en zout
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • 1 stuk ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoli beetgaar en giet deze af. Maak ondertussen de hartige taart vulling:
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en paprika met een snuf peper en zout. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg de sambal, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Bak dit ongeveer 30 seconden mee. Voeg het gehakt toe en bak het geheel gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak kort mee. Roer de zuivelspread (roomkaas) door het mengsel en vervolgens schep je de broccoli erdoorheen.
  • Vet een ovenschaal in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Schep de vulling erin. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas en strooi eventueel wat extra paprikapoeder eroverheen. Bak de hartige taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: wil je nu een beetje op de lijn letten en vind je deze hartige taart met broccoli en paprika teveel calorieën bevatten? Gebruik dan een 20+ of 30+ kaas en in plaats van gewone roomkaas een light versie roomkaas.

broccoli en paprika taart

hartige taart met broccoli, paprika en gehakt

Wil je meer lekkere recepten voor hartige taarten? Kijk dan ook eens naar de volgende recepten voor hartige taart: hartige taart met prei en gehakt, hartige taart met andijvie of ook erg lekker is mijn hartige taart met shoarma en prei.

hartige taart met broccoli, paprika en gehakt.

Wijn van de maand februari

De witte wijn van de maand februari is een heerlijke Spaanse Verdejo van Ermita Veracruz. Deze witte wijn is lekker fris en heeft ook een klein bittertje. Het is een heerlijke wijn voor bij een doordeweekse avondmaaltijd maar kan ook prima in het weekend als borrelwijn gedronken worden. Je proeft duidelijk groene appel in de wijn terug. De ideale serveertemperatuur ligt rond de 8-10 graden. Ik drink mijn witte wijn ook graag met een ijsblokje maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Echte wijnkenners vinden dit overigens vaak ook niet kunnen.

Leuk weetje over het etiket! Ieder jaar nestelt zich een ooievaarspaar in de klokkentoren van de kapel, Ermita de la Veracruz in het plaatsje Nava del Ray. Het ooievaarspaar vormt de inspiratie voor het kenmerkende etiket. Het etiket is ook echt iets wat mij meteen opviel. Het is kleurrijk, vrolijk en modern. Een fles die opvalt dus!

Ermita Veracruz Rueda Verdejo witte wijn

De wijn van de maand is bij DeWijnzaak verkrijgbaar in de winkel in Hoofddorp als ook bij hun online. Ga je langs de winkel, dan kan je de wijn ook altijd even daar proeven.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.