salade met tortellini en rode pesto

salade met tortellini en rode pesto
Deel met je vrienden:

Wil je een zomerse en complete maaltijdsalade op tafel zetten? Probeer dan zeker eens deze salade met tortellini en rode pesto. Je maakt deze salade in een kwartiertje klaar. De salade kan zowel lauwwarm als koud gegeten worden. Hij is dus ook ontzettend lekker om de volgende dag met de lunch mee naar je werk te nemen. Althans….als je naar werk mag tijdens deze corona crisis. Anders kan je hem natuurlijk ook gewoon thuis tussen de middag eten. Misschien kan je jezelf dan wel extra verwennen door er een wit wijntje bij te drinken. Houd het dan uiteraard wel bij één klein glaasje 😉 Behalve tortellini en rode pesto gaan er nog veel meer heerlijke ingrediënten in deze salade. Wat dacht je van tomaatjes, olijven, prosciutto, mozzarella en geschaafde Parmezaanse kaas.

recept salade met tortellini en rode pesto

salade met tortellini en rode pesto en proscuitto

Salade met tortellini en rode pesto

een zomerse salade met tortellini, rode pesto en proscuitto
3.37 van 22 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: olijven, proscuitto, rode pesto, salade, tortellini
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram tortellini ik gebruikte van AH de verse tortelloni verdi ricotta e spinaci
  • 150 gram sla naar keuze
  • 250 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 1 bol mozzarella
  • 90 gram proscuitto
  • 100 gram rode pesto of groene pesto
  • extra vierge olijfolie
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
  • snuf pul biber of chilivlokken
  • 50 gram Parmezaanse kaas geschaafd
  • handje olijven ik gebruikte knoflook olijven

Instructies

  • Kook de tortellini gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de tortellini af en spoel met koud water. Dit voorkomt dat ze verder garen. (Als de pasta kookt, meng dan ondertussen de rode pesto (of groene pesto) met een flinke scheut extra vierge olijfolie)
  • Meng in een grote schaal de sla met de tortellini, olijven en de cherry tomaten. Besprenkel met een klein beetje extra vierge olijfolie en breng op smaak met een snuf vers gemalen zwarte peper, zeezout en pul biber (chilivlokken) Scheur er stukjes mozzarella overheen, stukjes proscuitto en de Parmezaanse kaas. Verdeel de pesto over de salade.
  • Lekker eventueel met een stuk ciabatta of focaccia.

Wil je een goedkoper alternatief voor Parmezaanse kaas? Gebruik dan een Pecorino Romano of de Grana Padano. Tegenwoordig koop ik steeds vaker een zakje kaas van het merk Grozette en dan voor dit soort salades de cheese sensation flakes. Ik gebruik dan meestal de helft van het zakje en de andere helft maak ik of tosti’s van of gebruik voor over een pizza.

Zomerse salade met tortellini

salade met tortellini en rode pesto
zonder Parmezaanse kaas is de salade ook erg lekker

Ook lekkere salades om te eten zijn: salade met gerookte kip en pittige honing dressing, pastasalade met gegrilde kip en pesto of de biefstuk salade met Aziatische dressing

salade met tortellini en rode pesto en proscuitto
maar met nog veel lekkerder!

zomers genieten

Bij de salade dronken wij de La Villette Chardonnay. Deze Chardonnay is echt een heerlijke frisse witte wijn. Ik heb al eerder vermeld dat ik niet een enorme chardonnay fan ben. (Jan Willem overigens ook niet) Vaak vinden wij deze wijnen muffig of zoals Jan Willem zou zeggen “het smaakt naar stal”….sorry chardonnay liefhebbers. Toch vinden wij deze wijn wel erg lekker.

Deze Chardonnay is in de neus niet heel aanwezig qua geur maar qua dronk is hij heerlijk fris. Je proeft duidelijke citrus smaken maar hij heeft ook iets zoets. Wat wij persoonlijk lekker vonden, is dat de wijn een niet té overheersende zoete afdronk heeft. Toch is de wijn ook zeker niet te droog en niet te zuur. Het is “gewoon” een lekkere wijn om in het zonnetje te drinken. Ik denk dat veel mensen deze witte wijn kunnen waarderen. Daarom is hij ook zeer geschikt om te serveren wanneer je visite krijgt.

Deze La Villette is tot en met 31 mei wijn van de maand bij DeWijnzaak. De wijn is niet alleen lekker bij salades maar is ook heerlijk bij vis. Tevens is het een prima “borrelwijn“. Drink de wijn op een temperatuur van ongeveer 10 graden. Nu maar hopen dat we nog heel veel mooi weer krijgen de komende tijd.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.