Thaise salade met kipgehakt en groenten

Thaise salade met kipgehakt en groenten
Deel met je vrienden:

Deze Thaise salade heeft alles wat wij zoeken in een salade. Veel verse groenten, pit en vooral veel smaak. Een ideaal gerecht op een warme zomerdag, wat je zowel als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een bbq kan serveren. Wij zijn sowieso gek op de Aziatische keuken maar dat zal je vast niet ontgaan zijn. Een groot voordeel namelijk van Aziatische recepten is dat je veel meer groenten eet in verhouding tot vlees en dat het lekker spicy is. Mijn Aziatische salade met chili-ketjap kip staat daarom, zeker in de zomer, ook regelmatig bij ons op tafel. 

Recept Thaise salade

Thaise salade

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Thaise
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 200 gram sugar snaps
  • 125 gram taugé
  • 1/2 winterpeen geschild en julienne gesneden
  • 1/3 komkommer julienne gesneden (zonder vruchtvlees)
  • 1 zak (150gram) gemengde sla
  • 1 rode peper fijngesneden (optioneel als je van pittig houdt)
  • flinke hand gezouten cashewnoten
  • 4 eieren gekookt
  • handje verse koriander fijngehakt
  • snufje peper
  • snuf chilivlokken of pul biber

Thaise saus/dressing/marinade

  • 1 eetlepel honing
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 1 theelepel ketjap asin
  • 3 theelepels sweet chilisaus
  • 1 limoen rasp
  • paar druppels vissaus optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Thaise saus in een schaaltje. Verhit een scheutje olie in een wok/hapjespan. Bak het kipgehakt op hoog vuur goudbruin. Voeg de Thaise saus toe en bak/wok tot de saus ingedikt is en het gehakt gaar. Voeg dan de sugar snaps en tauge toe en wok dit even kort mee.
  • Leg op een groot bord of schaal de gemengde sla, wortel, komkommer en leg hier overheen het pittige gehakt-groenten mengsel. Bestrooi met gezouten cashewnoten, koriander en eventueel extra rode peper als je van lekker pittig houdt. Snijd de eieren door de helft en leg deze bij de salade. Bestrooi met een snuf zwarte peper en/of chilivlokken.

 

Thaise salade met kipgehakt en groenten

Thaise salade met kip
Knapperige Thaise salade met kipgehakt en heel veel verse groenten. Super lekker met gezouten cashewnoten maar als je wilt variëren kan je ook pinda’s of seroendeng eroverheen strooien. Wij eten deze salade afwisselend met een frisse yoghurtdip of met pittige pindasaus, op deze manier gaat een salade nooit vervelen.
Thaise salade
Serveer de salade met gekookt ei (niet Thais maar wel lekker), zelfgemaakte Naan en een frisse yoghurtdip voor een complete avondmaaltijd.

 

Onderstaande Thaise recepten vind je misschien ook lekker