Thaise roerbak met kruidige rijst

Thaise roerbak met kruidige rijst

Thaise roerbak met kruidige rijst. De laatste weken maak ik echt super veel roerbak recepten. Een roerbak maaltijd is namelijk super snel te bereiden, gezond en vooral heel erg lekker! Voor deze Thaise roerbak gebruikte ik gewoon een zak kant en klare Thaise roerbakgroenten en vegetarisch gehakt.

Wil jij liever “echt vlees” eten vervang dan het vegetarische gehakt voor 250 gram rundergehakt. Houdt er dan wel rekening mee dat je het gehakt iets langers moet bakken. Gelukkig scheelt dit maar een paar minuten extra van je tijd. Dat is dus zeker wel te overzien 😉 De Thaise roerbak breng ik smaak met een Thaise saus. Deze saus maak je binnen een minuutje al klaar. Hiervoor meng ik namelijk limoensap met honing, sojasaus, sesamolie, versgemalen zwarte peper, sriracha, water en maïzena.

Wil jij deze Thaise roerbak met kruidige rijst liever iets minder pittig eten? Gebruik dan minder of geen sriracha in de saus. In de zak Thaise roerbakgroenten zit namelijk ook al rode peper.

Recept Thaise roerbak met kruidige rijst

  • het recept van de kruidige rijst vind je onder het recept van de Thaise roerbak. Zo kun je zelf kiezen of je de roerbak met rijst of noedels klaarmaakt.
Thaise roerbak met kruidige rijst

Thaise roerbak met kruidige rijst

Met deze Thaise roerbak met kruidige rijst zet je een snelle, gezonde en lekkere avondmaaltijd op tafel.
4.20 van 5 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Thaise
Trefwoord: avondmaaltijd, gezond eten, gezonde recepten, kruidige rijst, luchtige rijst, rijst, roerbak, Thaise roerbak, vegetarisch, vegetarisch gehakt
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 wok of hapjespan

Ingrediënten

  • 1 zak Thaise roerbakgroenten
  • 1 verpakking vegetarisch gehakt ik gebruik graag van het merk Vivera (no spon)
  • 3 stengels bosui fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt

THAISE SAUS

  • 1 limoen sap nodig
  • 3 eetlepels honing flinke eetlepels
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel sriracha meer of minder mag natuurlijk ook
  • 50 milliliter water
  • 1 theelepel maïzena

EXTRA

  • handje cashewnoten optioneel
  • extra bosui fijngesneden ter garnering, optioneel

Instructies

  • Begin met het koken van de rijst of noedels. Wanneer dit op het vuur staat maak dan de Thaise roerbak klaar.
  • Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de Thaise saus.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjes pan. Bak het (vega) gehakt met de knoflook. Voeg de zak Thaise roerbakgroenten toe samen met de bosui en bak kort mee. (ongeveer 3-5 minuten). Voeg de saus toe en bak ook deze even kort mee. (1-2 minuten)
  • Serveer de Thaise roerbak met de rijst of noedels en bestrooi met eventueel cashewnoten en extra bosui.
  • TIP: ook lekker met komkommer in zuur en kroepoek erbij.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Recept kruidige rijst

rijst koken

Luchtige rijst koken

Zelf luchtige rijst koken is echt niet moeilijk! Geniet van een heerlijke rijst met dit recept.
No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: kruidige rijst, luchtige rijst, pandan rijst, rijst, rijst koken, tips, wilde rijst
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • kookpan

Ingrediënten

  • 350 gram rijst wilde rijst of basmati rijst
  • 600 milliliter heet water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui gesnipperd (niet een te grote ui gebruiken)
  • flinke scheut zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een kookpan. Fruit kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij.
  • Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.
  • Algemene tip: je hebt ongeveer een vingerkootje (1cm) vocht boven de rijst nodig voor deze manier van koken. Houd ongeveer per 75 gram rijst 150 ml vocht aan.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

TIP: voor een romige kokosrijst gebruik dan 400 ml kokosmelk en 200 ml water. Wij vinden deze variant ook echt heel erg lekker! De kokosmelk geeft zeker niet de overhand qua smaak dus ook al ben je geen liefhebber van kokosmelk, ik zou het zeker een keertje proberen.

Thaise roerbak met kruidige rijst

Ik was even bang dat Amaranthe het gerecht té pittig zou vinden. Bij Beaudine sloegen de vlammen er namelijk uit toen ze ging proeven. Ik had daarom al een pak koude melk klaargezet op tafel. Amaranthe blijkt echt een kind van haar vader te zijn en ze vond het “totaaaaaaaaaal” niet pittig. (haar woorden) Voor de zekerheid heb ik ook een foto toegevoegd van de zak Thaise roerbakgroenten die ik heb gebruikt. Deze zak heb ik gekocht bij Dirk Supermarkten. Ik bestrooide vlak voor serveren nog wat geraspte kokos over de Thaise roerbak.

Snelle Thaise roerbak met (kokos) rijst

Andere lekkere recepten met rijst

  • klik op de foto om naar het recept te gaan

PITTIGE GEHAKTBALLETJES MET RIJST

pittige gehaktballetjes met rijst en groenten

SNELLE ROERBAK MET PAPRIKA EN RIJST

snelle roerbak met paprika

ROMIGE RIJST OVENSCHOTEL MET BROCCOLI EN PREI

romige rijst ovenschotel met broccoli

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken