Snelle roerbak met paprika en (vega) kip

Snelle roerbak met paprika en (vega) kip
Deel met je vrienden:

Wanneer ik niet al te veel tijd heb om te koken maar toch lekker en gezond wil eten dan maak ik graag een roerbak maaltijd. Deze snelle roerbak met paprika en (vega) kip was een uitprobeersel maar die viel zo in de smaak dat ik toch meteen het recept met je wil en durf te delen.

Zoals eerder aangegeven proberen wij vaker vegetarisch te eten. Normaal gesproken zou ik voor dit recept gewone kipfilet of kippendijen gebruikt hebben. Dit keer heb ik echter vegetarische kip stukjes gebruikt. Manlief en de kinderen hebben dit niet eens door gehad. Nu weet ik dat veel mensen liever geen vleesvervangers willen gebruiken dus voel je uiteraard vrij om dit recept met “echt vlees” te maken. Heb je het nog nooit geprobeerd dan zou ik toch aanraden om eens vegetarische kipstukjes te gebruiken. Zelf gebruik ik graag de kip stukjes van het merk Vivera en nee dit is zoals je dit tegenwoordig moet vermelden niet gesponsord.

De titel van dit recept is snelle roerbak maaltijd met paprika. Je kunt de paprika echter ook vervangen voor een zak kant en klare roerbakgroenten of stukjes broccoli. Wanneer je roerbakgroente gebruikt ben je namelijk nog veel sneller klaar. Het scheelt je dan toch weer een paar minuten snijwerk.

Recept snelle roerbak met paprika en (vega) kip

snelle roerbak maaltijd met paprika en vega kip

Snelle roerbak maaltijd met paprika en (vega) kip

Snelle roerbak maaltijd met paprika en (vega) kip. Een gezonde, simpele en lekkere avondmaaltijd voor het hele gezin.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: avondmaaltijd, gezond eten, kip, paprika, roerbak, vega kip, vegetarische kip
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 wok of hapjespan

Ingrediënten

  • 2 verpakkingen (vega) kip ik gebruikte die van Vivera
  • 3 stuks paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 ui in dunne halve ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sweet chilisaus
  • 2 eetlepels sushi azijn ook wel rijstazijn genoemd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kurkuma flinke theelepel
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1/2 theelepel five spice poeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 eetlepels maïzena
  • 300 milliliter water
  • zonnebloemolie
  • cashewnoten optioneel
  • bosui fijngesneden en optioneel

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de vegetarische kip stukjes met een snuf versgemalen zwarte peper en snuf zout goudbruin. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de uien met de knoflook, rode peper en de reepjes paprika toe en bak 3 à 5 minuten mee. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, five spice en de maïzena toe en bak kort mee.
  • Voeg dan het water toe samen met de sojasaus, sesamolie, sushi azijn, chilisaus en de gembersiroop. Roer goed door en laat afgedekt eventjes 5 à 7 minuten zachtjes koken. Bestrooi vlak voor serveren met cashewnoten en eventueel wat fijngesneden bosui.
    TIP: wil je liever knapperige paprika dek dan niet de pan af en laat zachtjes koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

TIP: vervang eventueel de gembersiroop voor verse gember. Zo krijg je een intensere gembersmaak

Snelle roerbak met paprika en (vegetarische) kip

Wij aten deze snelle roerbak maaltijd met kruidige kokosrijst. Het recept van de rijst staat hieronder beschreven. Het enige wat ik anders gedaan heb, is dat ik in plaats van 600 ml water 400 ml kokosmelk en 200 ml water gebruikt heb. Ook lekker is om noedels erbij te serveren of mie.

Recept luchtige en kruidige rijst maken

rijst koken

Luchtige rijst koken

Zelf luchtige rijst koken is echt niet moeilijk! Geniet van een heerlijke rijst met dit recept.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: kruidige rijst, luchtige rijst, pandan rijst, rijst, rijst koken, tips, wilde rijst
Porties: 4 personen

Equipment

  • kookpan

Ingrediënten

  • 350 gram rijst ik gebruik graag wilde rijst
  • 600 milliliter heet water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 ui gesnipperd (niet een te grote ui gebruiken)
  • flinke scheut zonnebloemolie

Instructies

  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een kookpan. Fruit kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij.
  • Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.
  • Algemene tip: je hebt ongeveer een vingerkootje (1cm) vocht boven de rijst nodig voor deze manier van koken. Houd ongeveer per 75 gram rijst 150 ml vocht aan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook

Andere lekkere makkelijke maaltijden

ROMIGE RIJST OVENSCHOTEL MET BROCCOLI

romige rijst ovenschotel met broccoli

BAMI MET GEHAKT EN PITTIGE PINDASAUS:

bami met gehakt en pittige pindasaus

SPERZIEBONEN OVENSCHOTEL MET GEHAKT EN PUREE

sperziebonen ovenschotel met gehakt en puree

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken