300gramspaghettiof andere pastasoort naar eigen wens
300gramhalf om half gehaktrundergehakt of vega gehakt kan ook
500millilitergezeefde tomaten
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt of fijngehakt
1courgettein blokjes gesneden
200gramcherrytomatengehalveerd
1groentebouillonblokje
1theelepelgerookte paprikapoeder
1theelepelgewone paprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1eetlepelgedroogde oreganoof Italiaanse kruiden
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1theelepelsuiker
zonnebloemolie
100gramextra belegen kaasgeraspt
Instructions
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de uien met de blokjes courgette, knoflook, cherrytomaten en specerijen voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
Zet het vuur iets hoger, voeg het gehakt toe en bak rondom goudbruin aan.
Zet het vuur lager, voeg de gezeefde tomaten toe samen met de suiker en laat 20 minuten zonder deksel op de pan pruttelen.
Kook ondertussen de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met een groentebouillonblokje.
Schep de gekookte pasta door de tomatensaus en bestrooi eventueel met geraspte kaas naar eigen wens.
TIP: ook erg lekker is om een scheut rode of witte wijn door de saus te doen.
TIP: wil je liever geen suiker gebruiken dan kan je dit ook achterwege laten.
TIP: ik heb bijna altijd verse basilicum in huis en dat is ook erg lekker eroverheen.