Pastasalade met kip en pesto

Pastasalade met kip en pesto

Pastasalade met kip en pesto. Met de zomer in volle gang, is het tijd om te genieten van lichte en verfrissende maaltijden. Een pastasalade is een perfect gerecht dat voldoet aan die behoefte.

pastasalade met kip en pesto

Pastasalade

Deze pastasalade met kip en pesto is echt ontzettend lekker. Of je nu op zoek bent naar een gezonde maaltijd voor doordeweeks of een bijgerecht bij een zomerse barbecue, deze pastasalade heeft het allemaal.

Welke pastasoort gebruiken

Eén van de voordelen van pastasalades is dat je zelf kunt experimenteren met verschillende soorten pasta’s. Voor een klassieke keuze kun je gaan voor fusilli of penne.

Als je eens iets anders wilt proberen dan zijn farfalle (strikjespasta) of orecchiette (oortjespasta) goede alternatieven. Het belangrijkste is om een pasta te kiezen die stevig genoeg is om zijn vorm te behouden en de pesto goed opneemt.

pastasalade met pesto en kip

Zomerse pastasalade

Deze pastasalade met kip en pesto is een ideale maaltijd voor de zomer. Ik vul de pastasalade aan met stukjes avocado, paprika, tomaatjes en radijsjes.

De kip breng ik op smaak met citroensap, Italiaanse kruiden, uienpoeder, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, chilivlokken en uiteraard peper en zout.

Vlak voor serveren voeg ik nog stukjes mozzarella toe en bestrooi ik de salade met fijn geraspte Grana Padano.

Ben jij ook zo gek op salades? Probeer dan ook eens de volgende recepten: tomatensalade met pesto en mozzarella, pastasalade met honing-mosterddressing of maak eens de gegrilde kip salade met mango.

Ook vegetarisch erg lekker!

Als je liever geen kip wilt toevoegen, kun je van de salade nog steeds genieten zonder afbreuk te doen aan de smaak.

De groenten, kaas en de pesto bieden nog steeds voldoende smaak en textuur om van te genieten. Je eventueel nog kunt extra ingrediënten zoals geroosterde aubergine en/of courgette toevoegen.

vegetarische pastasalade met pesto

TIP: Je zou eventueel ook vegetarische “kipstuckjes” kunnen gebruiken. Bereid de kip dan qua specerijen hetzelfde.

Recept pastasalade met kip en pesto

pasta salade met pesto en gebakken kip

Pastasalade met kip en pesto

Deze pastasalade met kip en pesto is echt zomer op je bord. Gezond, snel én lekker genieten!
4 van 9 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Italiaans, Nederlands
Trefwoord: kip, pasta, pasta salade, pastasalade, pesto, salade, zomerse maaltijdsalade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

ZOMERSE KIP

  • 400 gram kippendijfilet in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • snufje chilivlokken
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • scheutje olie

PASTASALADE MET PESTO

  • 300 gram fussili ik gebruikte een volkoren variant
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 90 gram rucola
  • 90 gram pesto
  • 6 radijsjes in stukjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 1 avocodo in blokjes gesneden
  • snufje chilivlokken
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper
  • snufje zout
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
  • 30 gram geraspte Grana padano
  • scheutje extra vierge olijfolie

Instructies

  • Meng de stukjes kip met alle specerijen, citroensap en een scheutje olie.
  • Verhit een kleine scheutje olie in een koekenpan en bak de kip goudbruin en gaar.
  • Breng een grote pan water aan de kook met het bouillonblokje en kook de pasta gaar. Giet de pasta af en spoel goed na met koud water.
  • Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  • Meng de pasta met de rucola, paprika, radijsjes, tomaat, avocado, pijnboompitten, peper, zout, chilivlokken en de gebakken kip. 
  • Verdeel er de stukjes mozzarella overheen, bestrooi met de Grana Padano en de pijnboompitten. Drizzle er eventueel extra vierge olijoflie overheen. Eet smakelijk!
  • TIP: Laat de kip eventueel 30 min of langer marineren voor een intensere smaak.
  • TIP: heb je een beetje salade over? Dit kan je prima de dag erna nog eten. Haal dan wel de blokjes avocado eruit. Avocado gaat namelijk erg verkleuren. Wil je de pastasalade überhaupt van te voren klaar maken? Voeg dan de blokjes avocado pas vlak voor serveren toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Pastasalade met kip en pesto

pasta salade met pesto en gebakken kip

Het bereiden van een heerlijke en gezonde maaltijd hoeft niet moeilijk te zijn. Deze pastasalade met kip en pesto bewijst dat.

Met de verschillende pasta-opties en de mogelijkheid om de salade aan te passen naar jouw smaak kun je gemakkelijk een verfrissende zomerse maaltijd creëren. Of het nu voor een doordeweekse avondmaaltijd is of een bijgerecht bij een barbecue, deze pastasalade zal je smaakpapillen zeker verrassen.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken