9 heerlijke salades voor op een toastje

9 heerlijke salades voor op een toastje

Heb je een feestje en wil je iets lekkers op tafel zetten? Ik heb 9 heerlijke salades voor op een toastje (of stokbrood) op een rijtje gezet. Het hoeft echt niet heel moeilijk te zijn om zelf een heerlijke salade te maken. Voordeel van zelf maken is ook dat je het echt naar eigen smaak kan kruiden. Een kip kerrie die amper naar kerrie smaakt is natuurlijk geen kip kerrie salade. Vaak moet je dan ook nog eens zoeken naar de kip…..waar is die kip nu gebleven? Bij de duurdere A merk salades valt dit gelukkig nog wel mee maar de huismerken vallen vaak toch wel tegen.

Nu ben ik echt geen heilig boontje hoor….ik koop ook echt weleens een kant en klaar bakje. Dit gebeurt echter alleen wanneer ik echt geen tijd/zin heb om het zelf te maken en dat is gelukkig niet zo heel vaak. Duik dus lekker de keuken in en geniet van allemaal lekkers.

9 heerlijke salades voor op een toastje

klik op de foto om naar het recept te gaan

1: MAKREEL IN PITTITE TOMATENSAUS

Deze pittige makreel is heerlijk op een broodje met komkommer in zuur maar is ook echt heerlijk op een toastje. Ik koop zelf makreelfilet bij de visboer omdat ik dat makkelijker vind werken en sneller. Bijna alle graatjes zijn er dan namelijk al uit. Het is wel een stuk duurder dan wanneer je een hele gerookte makreel haalt.

pittige makreel in tomatensaus voor op een toastje

2: PITTIGE FETA SPREAD MET CITROEN

Vroeger haalde wij altijd op de markt allemaal lekkere smeersels en een favoriet waren dan de verschillende soorten feta spreads. Nu zijn deze spreads echt mega simpel om zelf te maken en je kan ook enorm variëren in smaken. Deze pittige feta spread met citroen is één van de vele variaties die ik regelmatig maak.

pittige feta spread voor op een toastje

3: TONIJNSALADE MET ZALM

Een tonijnsalade met zalm? Dat klinkt een beetje vreemd toch. In deze salade zit zowel zalm en tonijn en geloof me, dat is echt een heerlijke combinatie.

tonijnsalade met zalm

4: AUBERGINE CHUTNEY

Deze aubergine chutney met tomaat is niet alleen lekker op een toastje maar ook als bijgerecht bij een rijstmaaltijd of door een (frisse) salade.

aubergine chutney voor op een toastje

5: KRUIDENBOTER MET CITRUS EN KNOFLOOK

Door een beetje limoenrasp en eventueel een klein beetje limoensap toe te voegen, krijg je een heerlijke frisse kruidenboter. Omdat wij ook van een beetje (lees: heel veel) pit houden, voeg ik zelf altijd een snuf chilivlokken toe. 

kruidenboter met citrus en knoflook. Lekker op stokbrood maar ook op een toastje

6: KRABSALADE MET SURIMI

Eén van mijn persoonlijke favoriete salades is deze romige en iets pittige krabsalade. Omdat echte krab echt verschrikkelijk duur is, maak ik er een surimi (nep krab) salade van.

krabsalade gemaakt met surimi. Serveer deze salade op een toastje

7: KRUIDENROOMKAAS MET VERSE KRUIDEN

Deze kruidenroomkaas met verse kruiden is niet alleen lekker op een toastje. Het is ook erg lekker op een broodje met sla en tomaat en als je helemaal wilt uitpakken met een krokant gebakken ontbijtspek. 

kruidenroomkaas met verse kruiden maken. ook een lekkere salade voor op een toastje

8: EIERSALADE MET KROKANT GEBAKKEN SPEK

Deze eiersalade met krokant gebakken spek is weer eens iets anders dan de “standaard” eiersalade. Door krokant gebakken spek toe te voegen krijg je een super lekkere zoutige smaak aan je salade.

eiersalade met krokant gebakken spek. Een heerlijke salade voor op een toastje

9: SIMPELE TONIJNSALADE MET BIESLOOK

Een kind kan de was doen met deze simpele en snel te maken tonijnsalade. De bieslook geeft een heerlijke frisse en kruidige smaak. Ook lekker is om hiermee een tosti te maken. Besmeer 2 dikke sneeën brood met een laag(je) salade, leg er plakjes kaas tussen en bak ze dan het liefste in een koekenpan. Vergeet dan niet om beide kanten van het brood in te smeren met roomboter. Niet gezond maar wel echt heel erg lekker!

Simpele tonijnsalade met bieslook, heerlijke salade voor op een toastje

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.