romige avocado kip salade

romige avocado kip salade
Deel met je vrienden:

romige avocado kip salade

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Ontbijt, Snack
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 avocado's
  • 1 bosui/lenteui fijngesneden
  • handje peterselie fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1-2 eetelepels mayonaise
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 limoen het sap

Instructies

  • Zet een pan met water en het bouillonblokje op het vuur. Als het water kookt, leg dan de kipfilets erin en laat deze 15 minuten zachtjes koken. Als de kipfilets gaar zijn, trek ze dan met 2 vorken uit elkaar en breng op smaak met 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, peper en zout. Laat de kip iets afkoelen.
  • Halveer de avocado's, haal de pit eruit en prak het vruchtvlees fijn. Breng op smaak met het sap van 1 limoen, flinke snuf peper, zout, chilivlokken (pul biber), fijngesneden peterselie en de fijngesneden bosui. Meng met de kip en laat in de koelkast verder afkoelen en op smaak komen. Bestrooi voor het serveren nog met een extra snuf peper en chilivlokken.