Maaltijdsalade met aardappel, kruidige kip en frisse dressing

Maaltijdsalade met aardappel, kruidige kip en frisse dressing

Maaltijdsalade met aardappel, kruidige kip en frisse dressing

4 van 6 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse, Nederlandse
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 700 gram aardappelen
  • 1 avocado
  • 2 paprika's
  • 250 gram cherrytomaten
  • krop little gem sla
  • 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels kipkruiden
  • 400 gram kipfilet
  • olijfolie
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas
  • 1 rode ui

dressing

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels Zaanse mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • snufje chili vlokken
  • 2 theelepels kurkuma

Instructies

  • Zet alvast de bbq aan (je kan de kip ook bereiden op een grillpan, sla deze stap dan over). Snijd de aardappels in partjes en kook de aardappels gaar. Giet de aardappels af en laat de aardappels even uitstomen.
  • Maak ondertussen de dressing: Meng de 3 eetlepels Griekse yoghurt met 2 eetlepels Zaanse mayonaise, 1 theelepel mosterd, 2 theelepesl kerriepoeder, 2 theelepels citroensap, 2 theelepels kurkuma, snufje chili vlokken en breng op smaak met zout en peper
  • Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paprika met de ui en de Italiaanse kruiden met peper en zout tot de ui zacht geworden is. Dit duurt ongeveer 3-5 minuten
  • Snijd de kipfilet in repen van ongeveer 2 cm. Leg de kipfilet reepjes in een kom en bestrooi met 2 eetlepels kipkruiden en een scheutje olie. Bak de kipfilet op de bbq gaar of op een grillpan.
  • Snijd de little gem sla in stukken, halveer de cherrytomaten en de avocado in blokjes. Leg dit allemaal in een grote schaal samen met de aardappels en meng de dressing door het geheel. Leg de kipfilet reepjes erbovenop en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer