Thaise noedelsalade met pittige kip

Thaise noedelsalade met pittige kip

Deze Thaise noedelsalade met pittige kip is lekker fris en goed vullend. Je hebt er dus echt een complete maaltijdsalade aan. Wij zijn echt verzot op de Aziatische keuken. Deze Thaise noedelsalade heeft een heerlijke bite door de wortel, spitskool en de seroendeng. Tevens is de salade heerlijk romig door de avocado. Dit allemaal gecombineerd met de zoet pittige kip….een waar feestje om te eten. Je kan deze Thaise noedelsalade eten als avondmaaltijd maar kan ook prima met de lunch gegeten worden. Tevens kan je de salade koud als lauwwarm eten. Ik schrijf meestal noedels maar is dit nu de juiste schrijfwijze of is het noodles? Hoe zou jij het schrijven?

recept Thaise noedelsalade met pittige kip

Thaise noedelsalade met hete kip

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram glasnoedels of een ander soort noedels
  • 1/2 komkommer in dunne reepjes gesneden
  • 150 gram geraspte wortel
  • 150 gram spitskool fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • seroendeng
  • 2 grote kipfilets
  • sesamolie optioneel

THAISE MARINADE

  • 1 eetlepel honing
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepel sambal badjak
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel gember siroop
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1/2 limoen zowel sap als rasp
  • snuf zwarte peper

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Thaise marinade in schaaltje. Bestrooi de kip met een snuf peper en zout en sla de kip tussen huishoudfolie met een deegroller platter. Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een koekenpan. Bak de kip goudbruin en gaar. Voeg de marinade toe en bak tot de saus kleverig is geworden. Bedruip tussendoor de kip met de saus. (dit duurt hoogstens 2-3 minuten)
  • Kook de noedels gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Spoel de noedels met koud water en besprenkel met een beetje zonnebloemolie en eventueel een scheutje sesamolie. Meng in een grote schaal de noedels met de wortel, spitskool en komkommer. Bedruip alvast een beetje met de saus van de kip.
  • Snijd de kip in dunne reepjes en verdeel over de noedelsalade. Leg de blokjes avocado erbij, rode peper en flink wat seroendeng. Doe de rest van de kleverige Thaise saus over de salade kip verdelen. (mocht de saus te dik zijn geworden, verdun het dan met een beetje water)

TIP: ik gebruikte voor de dit gerecht fijne rijst noedels/noodles. Je kan ook gewoon mie gebruiken of een andere soort wat jij lekker vindt. Dat luistert verder niet zo nauw.

Aziatische noodlesalade met kip

Voordat ik de zoet pittige kip over de Thaise salade leg, meng ik alvast een beetje van de saus door de salade. De kip die ik voor bij deze salade maakte is trouwens ook erg lekker bij bijvoorbeeld Chinese bami of op een broodje. Beleg het broodje dan met een beetje sla, komkommer,de kip, rode peper, seroendeng en misschien nog een beetje zelfgemaakte pindasaus.

Thaise noedelsalade met zoet pittige kip en seroendeng recept

Met het schrijven van dit recept, loopt het water alweer in mijn mond. Dit is misschien wel één van de lekkerste salades die ik tot op heden gemaakt heb. Al was de Mexicaanse salade met tortillachips ook wel heel lekker. Een gedeelde nummer 1 plek dan. Zoals je op de foto kunt zien, bestrooide ik nog wat extra rode peper over de salade.