Biefstuk salade met Aziatische dressing

Biefstuk salade met Aziatische dressing
Deel met je vrienden:

Als je van pittig eten houdt, dan zou ik zeker eens deze biefstuk salade met Aziatische dressing proberen. De salade is ook echt super simpel om te maken. Nu zeg ik wel dressing maar eigenlijk is het meer een saus dan een dressing. Ik ga altijd voor gemak en koop voorgesneden spitskool en wortel maar dit is natuurijk wel duurder dan wanneer je zelf gaat raspen.

Als je ons al een tijdje volgt, dan weet je dat wij van pittig eten houden. Deze dressing/saus was echt spicy! Ik ben momenteel verkouden maar mijn neus was meteen open 😉 Meestal gebruik ik in mijn gerechten sambal badjak en nu had ik sambal oelek gebruikt. Mocht je tijdens het proeven merken dat je de saus toch iets te pittig vindt, voeg dan gewoon wat extra honing toe. De combinatie van het pittige van de sambal oelek en het zoete van de honing is namelijk wel echt super lekker. De salade is geïnspireerd op mijn Aziatische salade met chili -ketjap kip en Thaise noedelsalade met kip.

Recept biefstuk salade met Aziatische dressing

biefstuk salade met Aziatische dressing

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Lunch
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks biefstuk ongeveer 300 gram
  • 100 gram gemengde sla
  • 150 gram wortel geraspt. (ik gebruik een zak voorgesneden wortel)
  • 200 gram spitskool fijngesneden. (ik gebruik een zak voorgesneden spitskool)
  • 1/2 komkommer in dunne plakjes geschaafd
  • seroendeng
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • roomboter

PITTIGE AZIATISCHE DRESSING/SAUS

  • 1 ui gesnipperd (kleine ui gebruiken)
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sweet chilisaus
  • 2 eetlepels honing
  • 2 centimeter gember geschild en geraspt
  • scheutje water

Instructies

  • Bestrooi de biefstuk aan beide kanten met flink wat vers gemalen zwarte peper. Verhit een flinke klont roomboter in een koekenpan. Bak de biefstuk aan beide kanten voor 2 minuten. (langer als je niet van rood vlees houdt) Verpak de biefstuk in aluminiumfolie en laat 3-5 minuten rusten.
  • Maak ondertussen in een andere koekenpan (niet te groot) de dressing/saus. Verhit een scheutje olie en fruit de ui met knoflook en gember tot de ui zacht is. Voeg dan de sambal, sojasaus, ketjap, honing en sweet chilisaus toe en bak dit max 1 min mee. Vind je de saus te dik, voeg dan een scheutje water toe.
  • Meng de sla met de wortel en spitskool in een grote schaal. Leg de plakjes komkommer ertussen. Giet de saus over de salade en bewaar een heel klein beetje. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en leg deze op de salade. Smeer de biefstuk in met de resterende saus. Bestrooi de salade met flink wat seroendeng.
  • TIP: meng de salade eventueel met glasnoedels voor een complete maaltijdsalade. Ook lekker met stukjes avocado, bosui of tomaatjes. Je kan er dus alle kanten mee op.

TIP: deze salade kan je prima uitbreiden met verschillende ingrediënten. Gebruik bijvoorbeeld blokjes avocado of tomaat maar ook taugé zou erg lekker zijn bij deze biefstuk salade. Wil je er echt meer een complete maaltijdsalade van maken? Kook dan 250 gram noedels en voeg deze toe.

pittige biefstuksalade

biefstuk salade met Aziatische dressing en seroendeng

Deze biefstuk salade met pittige Aziatische saus en seroendeng is echt onwijs lekker. Eet je deze salade met de lunch (wat wij meestal doen) dan heb je genoeg aan 2 stukjes biefstuk voor 4 personen. Wil je er echt een avond maaltijdsalade van maken, dan zou ik 3 biefstukjes gebruiken. Serveer er bijvoorbeeld stokbrood bij en dan kan je die gebruiken om de saus van je bord te schrapen…..geen straf kan ik je vertellen 😉