pastasalade met pesto en carpaccio

pastasalade met pesto en carpaccio

Deze pastasalade met pesto en carpaccio is echt een ideale maaltijd in de zomer. Hij is super snel te maken, fris van smaak en nog redelijk gezond ook. Wil je deze pastasalade echt gezond maken? Gebruik dan een volkorenpasta. Ik gebruik meestal voor pastasalades penne of trottole all’uove. Nu snap ik dat je misschien niet meteen weet wat Trottole all’uove is. Dit is een spiraalvormige pasta waardoor de saus of dressing zich goed hecht aan de pasta. Deze pasta koop je gewoon bij de supermarkt. Dus geen fancy gedoe hoor. Ook een lekkere zomerse pastasalade is mijn pastasalade met pesto, gerookte kip en pijnboompitten.

recept pastasalade met pesto en carpaccio

pastasalade met carpaccio, pesto, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Pastasalade met carpaccio en pesto

4 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram pasta naar keuze ik gebruikte Trottole all’uove
  • 125 gram pesto
  • 85 gram rucola
  • 125 gram cherry tomaten in partjes gesneden
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • snuf chilivlokken of pul biber
  • scheutje extra vierge olijfolie
  • 2 pakken (a 125 gram per stuk) carpaccio

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af en meng met de pesto. Zet de pasta in de koelkast tot gebruik. (ik kook de pasta altijd in de ochtend)
  • Rooster vlak voor gebruik de pijnboompitten goudbruin. Leg in een schaal of op een groot bord de rucola. Leg daarop de pasta met pesto. Verdeel daaroverheen de pijnboompitten, cherry tomaatjes en de carpaccio. Besprenkel met een beetje extra vierge olijfolie en breng op smaak met flink wat geraspte Parmezaanse kaas, snuf vers gemalen zwarte peper en een snuf chilivlokken of pul biber.

TIP: deze pastasalade is absoluut geen goedkope pastasalade vanwege de carpaccio, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Wil je een beetje carpaccio proeven voor 4 personen, dan heb je namelijk wel echt 2 verpakkingen nodig. Daarbij gebruik ik extra pijnboompitten en gebruik ik niet de kaas die in de verpakking bijgesloten zit. (die vinden wij namelijk niet zo lekker) Je zou dus eventueel gewoon de Parmezaanse kaas en pijnboompitten uit de verpakking kunnen gebruiken. Gebruik eventueel 1 verpakking carpaccio en snijd de carpaccio in kleinere stukjes.

zomerse pastasalade

recept pastasalade met pesto, carpaccio, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Deze pastasalade met carpaccio is echt een heerlijke maaltijdsalade in de zomer. Ik kook de pasta altijd in de ochtend en meng de pasta dan al met de pesto. De pesto kan dan goed intrekken. De overige ingrediënten voeg ik pas vlak voor serveren toe. Ik gebruikte in dit gerecht pesto van Leqrs. Dit is een verse biologische pesto zonder toevoegingen. Deze groene pesto zat in de Foodybox van Kroon op het Werk. Het lekkerste is om een verse pesto te gebruiken en niet pesto uit een potje.

recept pastasalade met carpaccio, pesto, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Nu zeg ik wel dat deze pastasalade duur is maar wat is duur? Als je thuis deze salade maakt en serveert met een heerlijk glas rode wijn (of wit) en misschien zelfs wel een stuk stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, dan heb je gewoon een restaurant maaltijd aan huis. En dat voor 4 personen. Eigenlijk is het dus helemaal zo duur nog niet 😉