vlamtosti zelf maken met pittig gehakt en kaas

vlamtosti zelf maken met pittig gehakt en kaas

Ben je net zoals ons gek op een beetje pit? Maak dan eens deze vlamtosti met pittig gehakt en kaas. Misschien ken je de kant en klare vlamtosti wel van TopKing. In menig kantine is deze tosti namelijk wel verkrijgbaar. Nu kan je hem voortaan echt heel simpel zelf thuis maken. Gebruik wel goede kwaliteit gehakt. Dit komt de smaak echt enorm ten goede. Ja, dit weet ik uit ervaring. Ik heb deze tosti ook weleens gemaakt met gehakt uit de supermarkt maar het gehakt van de slager is echt veel lekkerder van structuur. Het recept is genoeg om twee tosti’s te maken die goed belegd zijn. Mocht je iets minder gehakt op de tosti’s gebruiken, dan kan je er ook prima 4 tosti’s mee maken.

Schrik niet van de behoorlijk lange kruidenlijst in het recept. Waarschijnlijk heb je de meeste kruiden wel in je kruidenkastje staan. Zeker als je ons al langer volgt.

recept vlamtosti met pittig gehakt en kaas

vlamtosti met pittig gehakt

vlamtosti met pittig gehakt

4.42 van 58 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 tosti’s

Ingrediënten

  • 150 gram half om half gehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 sneetjes brood
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 eetlepel bloem
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met een snuf peper en zout. Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, suiker, sambal badjak en sambal oelek toe. Bak dit ongeveer 30 seconden mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak dit 1 minuutje mee.
  • Leg op twee sneetjes brood wat geraspte kaas, daaroverheen het pittige gehaktmengsel en weer geraspte kaas. Leg daarop de andere twee sneetjes brood. Smeer beide kanten van het brood in met een beetje olie of roomboter. Bak de tosti’s in een tosti ijzer, op een grillpan of in een koekenpan.
  • TIP: je kunt altijd een teentje verse knoflook extra mee aanfruiten met de uien.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

een tosti die je laat vlammen

recept zelf een vlamtosti maken met pittig gehakt en gesmolten kaas

Mmmmmm deze vlamtosti is echt heel erg lekker! Met de pittige gehaktvulling wil ik dan ook de komende tijd nog meer recepten gaan maken. Dip de tosti in sweet chilisaus of in een pittige zelfgemaakte sriracha mayonaise.

vlamtosti zelf maken met pittig gehakt en kaas.

Ik gebruikte dit keer voor de tosti’s een zakje kant en klare strooikaas van het merk Grozette. Dit zakje zat in de Foodybox van Kroon op het Werk wat we een paar weken geleden ontvingen. Dit zakje is cheddar gemengd met mozzarella en de kaas smolt gelukkig erg goed. Soms heb je nog weleens met kant en klare zakjes kaas dat het niet goed smelt en dat is echt niet lekker. Uiteraard kan je voor deze tosti iedere kaas gebruiken die jij lekker vindt