Deze Quiche met paprika en kruidig gehakt is misschien wel de lekkerste quiche die ik ooit gemaakt heb. Zowel Beaudine als Amaranthe zijn geen liefhebbers van paprika. Dat beiden gingen logeren bij opa en oma was voor mij de uitgelezen kans om eindelijke deze quiche met paprika en gehakt weer eens te maken. Vroeger dat Jan Willem ik nog geen kinderen hadden (wat een eeuwigheid geleden lijkt te zijn) maakte ik deze quiche regelmatig klaar.
Quiche met paprika en gehakt
Ik heb deze quiche helemaal op gevoel gemaakt (ik had geen recept meer van vroeger) en mmmmmm het was echt zo ontzettend lekker geworden! Stiekem nog lekkerder dan vroeger. Samen hebben we bijna de hele quiche opgegeten! Jan Willem verheugde zich eigenlijk op pizza. Het was namelijk “The Voice avond” en er was een actie van 1+1 pizza gratis. In eerste instantie was het voor hem dus een tegenvaller dat het eten al klaarstond. Gelukkig was hij al snel erg blij na de eerste hap geproefd te hebben.
recept quiche met paprika en kruidig gehakt
Quiche met paprika en kruidig gehakt
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 500 gram half om half gehakt
- 8 plakjes hartige taart deeg (ontdooid) ik gebruikte die van Koopmans
- 3 paprika’s in dunne reepjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 flinke theelepels sambal badjak
- 2 flinke theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 groente bouillonblokje
- 200 gram roomkaas naturel
- 75 gram geraspte extra belegen kaas
- snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- snuf chilivlokken of pul biber optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde ovenschaal in en beleg met de plakjes hartige taartdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Zodra de oven klaar is, bak het deeg dan 10 minuten voor.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de uien met de knoflook, sambal, paprika’s, kerriepoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, snuf peper (geen zout) en het verkruimelde bouillonblokje voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak voor 5 minuten mee op middelhoog-hoog vuur. Voeg de roomkaas toe en roer dit goed door het paprika-gehakt mengsel. Breng eventueel op smaak met een snufje zout en extra peper.
- Schep het paprika-gehakt mengsel over het voorgebakken deeg. Bestrooi met de geraspte kaas, een snuf chilipoeder en een beetje zwarte peper. Bak in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Ik zet zelf de laatste 5 minuten nog even de grill of hetelucht functie aan.
hartige taart met paprika
Meestal maak ik hartige taarten met bladerdeeg maar met deze vulling van kruidig gehakt en paprika is juist een quiche bodem weer erg lekker. De bodem bakte ik wel eerst even kort voor, omdat door de roomkaas de vulling vrij vochtig is. Ik vind het gebruik van roomkaas in hartige taarten en quiches persoonlijker lekkerder dan ei en slagroom. Nadeel alleen is dat je minder makkelijk mooie punten kan snijden omdat je dus stevigheid mist.
Serveer bij de quiche een klein beetje gemengde sla voor wat bite. De kleuren paprika die je gebruikt maakt niet uit. Kies wat jij lekker vindt. Ik pas meestal een zak met gemengde paprika’s. Deze zijn vaak goedkoper dan de losse exemplaren.
Andere lekkere hartige taart / quiche recepten
Eet jij net zoals graag een hartige taart of quiche? Probeer dan ook een keertje de volgende recepten. hartige taart met shoarma en prei, andijvietaart met kruidig gehakt en kaas of de Mexicaanse hartige taart.