puntpaprika soep met tomaat maken

puntpaprika soep met tomaat maken
Deel met je vrienden:

Is het een puntpaprika soep of is het een tomatensoep? Hahaha nee het is echt een puntpaprikasoep met tomaat. Onze kinderen vinden paprika echt helemaal niet lekker en vaak wordt dit dan ook uit de gerechten geplukt. Daarom durfde ik het niet aan om een soep met alleen maar paprika te maken. Door tomaat toe te voegen is de paprika smaak niet zo overheersend en ik weet dat een tomatensoep er altijd wel ingaat. Zowel Beaudine als Amaranthe (de grootste lastpost) waren helemaal weg van de soep. Nu is puntpaprika natuurlijk wel iets zoeter dan gewone paprika, dus ik ga de volgende keer een geroosterde paprikasoep maken. Kijken of ze dat net zo lekker vinden.

recept puntpaprika soep

puntpaprika soep met tomaat

3.11 van 19 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 5 personen

Ingrediënten

  • 3 puntpaprika's in stukjes gesneden
  • 2 trostomaten in stukjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder (mag uiteraard ook meer)
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • scheutje olie
  • 1 eetlepel suiker
  • handje verse petereselie fijngehakt en optioneel

Instructies

  • Verhit in een stoofpan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder en oregano toe. Bak de kruiden even kort mee. Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 2 bouillonblokjes en schenk 750 ml lauwwarm water in de pan. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.

puntpaprika soep met tomaat

recept puntpaprika soep maken met tomaat.
Deze puntpaprika soep viel gelukkig goed in de smaak. Hier was ik super blij mee, omdat de kinderen normaal gesproken nooit paprika willen eten en nu wel 🙂 Ongemerkt krijgen ze dus een hoop extra vitaminen naar binnen.  Ik heb dit keer een 1/4 theelepel chili gebruikt. De chilipeper uit de Turkse supermarkt (waar ik vaak mijn kruiden haal) veel pittiger is dan uit de “reguliere” supermarkt. De eerste keer had ik gewoon een hele theelepel gebruikt maar toen sloegen de vlammen eruit hahaha. Gelukkig met extra suiker viel het op te lossen maar het was echt wel te pittig geworden.
recept puntpaprika soep met tomaat. pittig en zoet tegelijkertijd.
Je kan de soep serveren met simpel Turks brood (zoals je op de foto ziet) of maak een keer Gevuld Turks brood met pittig gehakt erbij. 




Wat is eigenlijk jouw favoriet soep. Laat het ons weten op de Familie over de Kook Facebookpagina. Met welke groenten zou je trouwens graag een soep recept willen zien op Familie over de Kook?