Turks brood gevuld met pittig gehakt

Turks brood gevuld met pittig gehakt

Dit Turks brood gevuld met pittig gehakt is lekker als avondmaaltijd met een salade maar ook heerlijk bij een kom hete tomatensoep of gewoon als zondagmiddag snack. Voordeel is van dit brood is dat je op een ontzettend lekkere manier veel groenten naar binnen krijgt. Nu houden wij natuurlijk van pittig, dat zal je vast niet ontgaan zijn, maar uiteraard kan je de pit naar eigen smaak aanpassen. Ik zou wel adviseren om een klein beetje sambal badjak gebruiken voor de smaak. Als je niet zo van pittig houdt, laat dan liever de rode peper achterwege. Tip: ook lekker met een frisse yoghurtdip.

Ook een lekker recept is: Turks brood met kruidig gehakt, salsa en yoghurtdip.

recept Turks brood gevuld met pittig gehakt

 

Turks brood gevuld met pittig gehakt

Turks brood met pittig gehakt

3.95 van 58 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Lunch, Snack, Soep
Keuken: Turkse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 brood

Ingrediënten

  • 1 Turks brood rond
  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 paprika’s ik gebruikte rood en groen, fijngesneden
  • 250 gram champignons grof gesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1/2 rode peper fijngesneden
  • handje verse peterselie gehakt
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 75 gram geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit een scheut olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en rode peper tot de uien glazig zijn. Voeg dan 1 tl kerriepoeder, 1 tl gemalen korianderpoeder, 1/2 el paprikapoeder, 2 tl sambal badjak en 1 tl uienpoeder toe en bak dit kort mee. Voeg dan de champignons, paprika en gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg 1 el tomatenpuree toe, bak kort mee en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Snijd het Turkse brood in het midden uit…niet tot op de bodem. (bewaar eventueel het kapje, het binnenste kan je gebruiken voor in bijvoorbeeld gehaktballen) Voeg het gehaktmengsel toe. (mocht je veel vocht hebben, giet dit dan eerst even af) Bestrooi met geraspte kaas en bak 5-10 minuten in de oven. Bestrooi als het Turkse brood uit de oven komt met een klein beetje verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Gevuld Turks brood

recept Turks brood gevuld met pittig gehakt en groenten maken
Turks brood gevuld met pittig gehakt, groenten en bestrooid met lekker veel kaas. Dit brood viel thuis erg goed in de smaak. Zowel Beaudine als Jan Willem namen zelfs 2 grote stukken.
recept gevuld Turks brood met pittig gehakt en groenten
Whahaha mijn blijde hoofd zegt denk ik wel genoeg. Dit was echt super lekker. Amaranthe vond het niet lekker, al is dat weinig verrassend, gelukkig vonden Jan Willem en Beaudine het wel super lekker.