puntpaprika soep met tomaat

KokenKoken
puntpaprika soep met tomaat
Deel met je vrienden:

puntpaprika soep met tomaat

3.3 van 30 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 5 personen

Ingrediënten

  • 3 puntpaprika's in stukjes gesneden
  • 2 trostomaten in stukjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder (mag uiteraard ook meer)
  • 1,5 theelepel gedroogde oregano
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • scheutje olie
  • 1 eetlepel suiker
  • handje verse petereselie fijngehakt en optioneel

Instructies

  • Verhit in een stoofpan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Als de uien glazig zijn, voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder en oregano toe. Bak de kruiden even kort mee. Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 2 bouillonblokjes en schenk 750 ml lauwwarm water in de pan. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.