puntpaprika soep met tomaat

puntpaprika soep met tomaat

puntpaprika soep met tomaat

Geniet van een heerlijke en gezonde soep en maak deze puntpaprika soep met tomaat.
3.85 van 113 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: paprika, puntpaprika, soep, soep recepten, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 3 puntpaprika's in stukjes gesneden
  • 2 trostomaten in blokjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel chilipoeder (mag uiteraard ook meer)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout zout = optioneel
  • scheutje olie
  • 1/2 eetlepel suiker
  • handje verse petereselie fijngehakt en optioneel

Instructies

  • Verhit in een stoofpan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout.
  • Als de uien glazig zijn, voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder en oregano toe. Bak de specerijen eventjes kort mee.
  • Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 verkruimelde bouillonblokjes toe samen met de suiker en 750 ml lauwwarm water. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen.
  • Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer