puntpaprika soep met tomaat
Geniet van een heerlijke en gezonde soep en maak deze puntpaprika soep met tomaat.
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekPorties: 6 personen
Ingrediรซnten
- 3 puntpaprika's in stukjes gesneden
- 2 trostomaten in blokjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 groentebouillonblokjes
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder (mag uiteraard ook meer)
- 2 theelepels gedroogde oregano
- flinke snuf gemalen zwarte peper en zout zout = optioneel
- scheutje olie
- 1/2 eetlepel suiker
- handje verse petereselie fijngehakt en optioneel
Instructies
- Verhit in een stoofpan een scheutje olie. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout.
- Als de uien glazig zijn, voeg dan de paprikapoeder, kerriepoeder, chilipoeder en oregano toe. Bak de specerijen eventjes kort mee.
- Voeg vervolgens de paprika en tomaat toe en bak dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg 2 verkruimelde bouillonblokjes toe samen met de suiker en 750 ml lauwwarm water. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen.
- Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
Yummie yummie yummie !nEcht zo ontzettend lekker !
Beste Luna, hahaha wat een ontzettend leuke reactie. Gelukkig vond je het yummie yummie yummie ๐