Pompoensoep met zoete aardappel en harissa. Deze soep is super gezond, simpel te maken en zit bomvol smaak.
Wanneer het buiten kouder wordt is een warme kom soep altijd een goed idee. Deze pompoensoep met zoete aardappel en harissa is perfect voor drukke dagen. Makkelijk te maken, bomvol smaak en ideaal voor het hele gezin 😋
Pompoensoep met zoete aardappel
Deze pompoensoep met zoete aardappel zit bomvol vitamientjes en vezels. Wat deze soep ook zo fijn maakt is dat je hem makkelijk kunt aanpassen. Heb je nog groenten over die gebruikt moeten worden? Voeg ze gewoon toe! Hoe meer groenten hoe beter natuurlijk👍 Serveer de soep met brood of een frisse salade en je hebt een complete avondmaaltijd.
Eet jij net zoals ons ook graag een pompoensoep? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: romige pompoensoep met wortel, pompoensoep met wortel en rode curry of maak eens de pompoensoep met tomaat en paprika.
Recept pompoensoep met zoete aardappel en harissa
Pompoensoep met zoete aardappel en harissa
Ingrediënten
- 1 flespompoen geschild, zaadjes en zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden
- 1 middelgrote zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 flinke eetlepel harissa
- 1,5 groentebouillonblokje
- 850 milliliter water
- 250 milliliter kokosmelk op kamertemperatuur
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout zout is optioneel
EXTRA'S = OPTIONEEL
- handje pompoenpitten
- chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de pompoen, n zoete aardappelblokjes op een bakplaat. Besprenkel met extra vierge olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Rooster 20-25 minuten, tot ze zacht en licht gekaramelliseerd zijn.
- Verhit als de pompoen en zoete aardappel bijna klaar zijn een scheutje extra vierge olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.
- Voeg de harissa, paprikapoeder, kerriepoeder en komijnpoeder toe en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg dan de geroosterde pompoen en zoete aardappel toe en giet het water en 1,5 verkruimeld bouillonblokje erbij. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk toe en meng goed door. Breng eventueel op smaak met extra zout en/of zwarte peper. Garneer de soep eventueel met pompoenpitten en een snufje chilivlokken. Eet smakelijk 😋
- TIP: voeg niet alle kokosmelk in 1x toe maar bewaar een beetje ter garnering. TIP: geen liefhebber van kokosmelk? Gebruik dan kookroom.
- TIP: vind je de soep te dik? Voeg dan meer water toe. Wij houden zelf wel van een dikke soep maar niet iedereen zal dit lekker vinden.
Veel smaak en weinig moeite
De combinatie van pompoen en zoete aardappel zorgt voor een romige en lichtzoete smaak. Door een flinke eetlepel harissa toe te voegen krijgt de soep lekker een beetje pit en een kruidige smaak. Harissa is een smaakmaker die je tegenwoordig in bijna elke supermarkt kunt vinden. Wij voegen dit tegenwoordig bijna overal aan toe 🙂 Het is ook heerlijk om een tosti mee te maken….just saying 🤩
Pompoensoep met zoete aardappel en harissa
Deze pompoensoep met zoete aardappel en harissa is echt super lekker. Perfect om mee op te warmen na een lange (werk)dag. Hopelijk ga jij van dit recept net zo smullen als wij thuis doen.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.