zoete kwarkbroodjes met kaneel

zoete kwarkbroodjes met kaneel

Zoete kwarkbroodjes met kaneel. Deze kwarkbroodjes met kaneel zijn zo simpel en zo snel te bereiden dat je ze echt eens moet maken.

Zoete kwarkbroodjes met kaneel

Wij maken heel vaak deze broodjes en Beaudine en Amaranthe vinden het super om dan mee te mogen helpen.

Deze zoete kwarkbroodjes kan je als ontbijt eten of als tussendoortje bij een kop koffie of thee. De broodjes zijn ook super lekker om mee te geven naar school.

Ik heb ook een hartige Italiaanse variant op deze kwarkbroodjes gemaakt. 

kwark of Griekse yoghurt?

De titel is “kwarkbroodjes” en ik gebruik Griekse yoghurt. Waarom? Eigenlijk heb ik hier niet per se een hele goede reden voor. Behalve dan dat ik Griekse yoghurt altijd standaard in huis heb.

Dus of je nu kwark of Griekse yoghurt gebruikt, de broodjes zullen echt gewoon lekker worden.

Recept kwarkbroodjes met kaneel

kwarkbroodjes met kaneel

Geniet van heerlijke zoete kwarkbroodjes met kaneel
5 van 1 stem
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: Lunch, Nagerecht/Toetje, Ontbijt, Snack, Tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Nederlands
Trefwoord: kaneel, kwarkbroodjes, kwarkbroodjes met kaneel, zoete kwarkbroodjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 400 gram bloem
  • 325 gram Griekse yoghurt
  • 1 ei + 1 ei extra voor het bestrijken van de broodjes
  • 75 milliliter zonnebloemolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel kaneelsuiker
  • 1 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een mengkom de Griekse yoghurt met olie en het ei. 
  • Voeg de bloem, zout, suiker, vanillesuiker, kaneel en bakpoeder toe en roer goed door elkaar. Kneed vervolgens met je handen tot een deegbal. (Het deeg blijft iets plakkerig)
  • Bestrooi je werkblad met een klein beetje bloem. Snijd het deeg in 8 gelijke stukken en vorm hier 8 broodjes van. (dikte ongeveer 3 centimeter)
  • Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk met geklutst ei. Bestrooi vervolgens met kaneelsuiker.
  • Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat op een rooster de kwarkbroodjes iets afkoelen. Het lekkerst zijn de broodjes als ze nog een beetje warm zijn. 
  • TIP: eet je de broodjes de volgende dag verwarm ze dan eventjes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. 
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer
Zoete kwarkbroodjes met kaneel
Serveer de kwarkbroodjes eventueel met roomboter en extra kaneelsuiker
zoete kwarkbroodjes met kaneel
Heerlijk!!!! Wij eten deze kwarkbroodjes met kaneel en roomboter erg graag als ontbijt op zondagochtend.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken