Ik had beloofd meer pizza recepten te maken op de blog. Deze pizza met pikante kip, paprika en rode ui was echt een toppertje! Althans dat vonden Jan Willem, ik en mijn ouders. Beaudine was minder enthousiast maar dat komt omdat zij niet zo van paprika houdt. De kip vond ze gelukkig wel echt ontzettend lekker. Volgende keer maak ik de pizza voor haar dus zonder de paprika. Sowieso ga ik meer recepten maken met de pikante kip, want die is ook wel echt heel erg lekker.
Deze pizza met pikante kip duurt wel eventjes om te maken als je alles zelf wilt maken. Ik maak namelijk meestal mijn eigen pizza deeg en pizza saus. Je kan er ook voor kiezen om in de supermarkt kant en klare pizzabodems en saus te kopen. Dan is de pizza klaar in een handomdraai!
Recept pizza met pikante kip
pizza met pikante kip
Ingrediënten
- 2 stuks kipfilet
- 1 groente bouillonblokje
- 1 eetlepel bruine suiker
- 4 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel chilisaus
- 1 theelepel sambal oelek flinke theelepel
- 1 theelepel rijstazijn
- flinke snuf zwarte peper
- 1 rode paprika in hele dunne reepjes gesneden
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 100 gram ijsbergsla heel fijn gesneden
- 1 bol mozzarella
- 75 gram belegen kaas geraspt
- 75 gram cheddar
- 2 pizzabodems kant en klaar of zelfgemaakt
- tomatensaus kant en klaar of zelfgemaakt
FRISSE DRESSING
- 3 eetlepels kwark
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook geraspt
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- flinke snuf zwarte peper en zout
Instructies
- Kook de kipfilets met een bouillonblokje in 10-15 min gaar. Meng ondertussen in een schaaltje de ketchup met de bruine suiker, sambal oelek, chilisaus, rijstazijn en peper. Maak tevens de dressing in een ander schaaltje: meng hiervoor alle ingrediënten en zet de dressing apart in de koelkast tot gebruik.
- Pluk de kipfilets met twee vorken uit elkaar. (of gewoon fijn snijden met vork en mes)
- Verwarm de oven voor op 240 graden. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan. Bak de kip met de saus voor ongeveer 2 minuten en haal de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan kort de paprika met rode ui.
- Smeer de pizzabodems in met tomatensaus. Verdeel de kip en paprika-ui mengsel over de bodems. Bestrooi met de extra belegen kaas, cheddar en scheur er mozzarella overheen. Bak de pizza's in ongeveer 5-10 minuten goudbruin en gaar (tijd afhankelijk van wat voor soort bodem je gebruikt)
- Verdeel de fijngesneden ijsbergsla over de pizza's en besprenkel met de frisse dressing.
TIP: ben je nu ook geen liefhebber van paprika, gebruik dan eventueel plakjes courgette of aubergine. Ook champignons erbij zijn erg lekker.
zelfgemaakte pizza
Ik gebruikte voor op deze pizza met pikante kip 3 soorten kaas. Namelijk cheddar, extra belegen en mozzarella. Uiteraard kan je iedere kaas gebruiken die je lekker vindt. De pizza kan je overigens prima van te voren bereiden. Je hoeft de pizza dan alleen nog maar op te warmen. (Verdeel dan alleen niet de sla en dressing eroverheen)
Ook lekkere pizza recepten zijn: pizza met tonijn, Mexicaanse pizza of pizza met hete kip.
Wil je de pizza nog lekkerder maken? Bestrooi de pizza dan met een beetje fijngesneden ijsbergsla en een frisse yoghurtsaus.
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook of Instagram. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.