Zelf pizzasaus maken. Zelfgemaakte pizzasaus is echt zoveel lekkerder dan kant en klaar en het is ontzettend snel en simpel te maken.
Pizza
In de zomer eten wij bijna iedere week wel een keertje pizza. Ik maak dan (bijna) altijd zelf het pizzadeeg en uiteraard maak ik dan ook zelf de pizzasaus. Nu ga ik met dit recept zeker niet prediken dat deze pizzasaus een “echte” Italiaanse saus is. Dat is het namelijk absoluut niet! Daarom heet de titel ook pizzasaus, Familie over de Kook style! Deze tomatensaus voor op de pizza is namelijk behoorlijk kruidig en pittig. Ik maak gebruik van diverse specerijen die denk ik niet in een standaard pizzasaus zitten. Meestal maak ik deze saus maar ik maak ook weleens andere tomatensauzen voor op onze pizza. Als jullie het leuk vinden, dan wil ik deze ook wel met jullie delen.
Recept zelf pizzasaus maken
kruidige en pittige pizzasaus
Ingrediënten
- 1 blikje tomatenblokjes
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- snuf chilivlokken
- 1 theelepel suiker of meer als je een zoetere saus wilt
- flinke scheut extra vierge olijfolie
Instructies
- Verhit een scheut extra vierge olijfolie in een koekenpan en voeg alle ingrediënten toe. Breng de saus aan de kook, zet dan het vuur lager en laat 3 tot 5 minuten pruttelen tot de saus iets is ingedikt. Wil je echt een dikke saus, laat hem dan langer pruttelen.
TIP: wil je een gladde saus? zet dan even de staafmixer in de saus om de tomatenstukjes zo fijn mogelijk te pureren.
Pizzasaus Familie over de Kook style
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.