75gramgeraspte mozzarellaik gebruik zakje geraspte mozzarella
75grambelegen kaasgeraspt
75gramgeraspte cheddarik gebruik zakje geraspte cheddar
2pizzabodemskant en klaar
tomatensaus/pizzasauskant en klaar of zelfgemaakt
FRISSE DRESSING
3eetlepelskwark
1eetlepelextra vierge olijfolie
1teentjeknoflookgeraspt
2theelepelsgedroogde peterselie
flinkesnuf zwarte peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Kook de kipfilets met een bouillonblokje in 10-15 min gaar. Meng ondertussen in een schaaltje de ketchup met de bruine suiker, sambal oelek, chilisaus, rijstazijn en peper. Maak tevens de frisse dressing in een ander schaaltje: meng hiervoor alle ingrediënten en zet de dressing apart in de koelkast tot gebruik.
Pluk de kipfilets met twee vorken uit elkaar. (of gewoon fijn snijden met vork en mes)
Verwarm de oven voor op 240 graden. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan. Bak de kip met de saus voor ongeveer 2 minuten en haal de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan kort de paprika met rode ui.
Smeer de pizzabodems in met tomatensaus. Deze stap kan je overslaan als je pizzabodem kant en klaar is en al belegd is met tomatensaus.
Verdeel de kip en paprika-ui mengsel over de bodems. Bestrooi met de extra belegen kaas, cheddar en geraspte mozzarella. Bak de pizza's in ongeveer 5-15 minuten goudbruin en gaar (tijd afhankelijk van wat voor soort bodem je gebruikt en of je oven wel tot 240 graden kan, dus kijk goed op de verpakking van je pizzabodem als je kant en klare bodems gebruikt)
Verdeel de fijngesneden ijsbergsla over de pizza's en drizzle de frisse dressing eroverheen.
Notities
TIP: als je kipfilets erg groot zijn en je houdt kip over? Geen probleem. De volgende dag op een broodje of in een tosti is ook erg lekker.