Pizzadeeg zelf maken basisrecept

Pizzadeeg zelf maken basisrecept
Deel met je vrienden:

Pizzadeeg zelf maken basisrecept

3.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 pizza's

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 2 theelepels suiker
  • 150 milliliter water Lauwe warm, zeker niet te warm voor het gist.
  • 1 snuf zeezout
  • 1 snuf gemalen zwarte peper

Instructies

  • Meng de bloem met het zeezout, zwarte peper en suiker
  • Maak een kuiltje op een werkblad of in een mengkom en leg in het kuiltje 1 el gedroogde gist
  • Giet er de extra vierge olijfolie overheen en meng beetje bij beetje het water erdoorheen
  • Kneed het deeg minimaal 5 minuten tot je een mooi soepel deeg verkregen hebt
  • Vet een mengkom in met olie en leg hier het pizzadeeg in
  • Dek de mengkom af met folie en laat 30 minuten op een warme plek rijzen tot het deeg verdubbeld is
  • Bestrooi je werkblad met bloem en kneed het deeg nog even goed door
  • Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot ongeveer een halve centimeter dikte
  • Beleg met alles wat je maar lekker vindt en bak of in een voorverwarmde oven 250 graden voor 5 minuten of bak ze op de BBQ....is eigenlijk het lekkerst!