Deze pasta met Boursin, spinazie en pikante kip is een ideaal recept als je iets lekkers wilt maken maar niet lang in de keuken wilt staan.
Ik kook zelf graag met kruidenroomkaas omdat het gewoon super veel smaak aan gerechten geeft. Dit keer heb ik Boursin gebruikt maar iedere andere kruidenroomkaas kan je uiteraard ook gewoon gebruiken. Als ik niet zelf kruidenroomkaas maak dan is mijn favoriete Boursin variant die met knoflook en kruiden. Nadeel vind ik wel van Boursin is dat het best wel kruimelt. Het is niet echt lekker smeerbaar op een stukje stokbrood. Maar goed, daar heb je in dit recept natuurlijk geen last van.
Eet jij ook graag recepten met Boursin? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: bladerdeeghapjes met Boursin en salami, hartige taart met prei en Boursin of maak eens de spaghetti met Boursin en verse worst klaar.
recept pasta met Boursin en spinazie
pasta met Boursin en spinazie
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboekIngrediënten
- 2 kipfilets in kleine stukjes gesneden
- 300 gram pasta naar keuze
- 1/2 rode peper fijngesneden
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 bakje boursin soort naar eigen smaak
- 125 milliliter slagroom
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepels sambal badjak
- snuf peper en zout
- 1 groentebouillonblokje
- 1/2 eetlepel suiker optioneel
- 2 trostomaten in blokjes gesneden
- 400 gram verse spinazie
- 70 gram tomatenpuree = klein blikje
- 75-100 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met 1 groentebouillonblokje. Meng de stukjes kip met 1 tl sambal badjak, 1tl paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, peper en zout.
- Verhit een scheut olie in een hapjespan. Bak de ui met de rode peper en ui. Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin is. Voeg de omatenpuree toe en bak kort mee. Voeg in een aantal keer de spinazie toe en laat de spinazie iets slinken. Voeg vervolgens de slagroom, de Boursin en de tomaten toe. Roer alles goed door elkaar en laat de saus eventjes pruttelen zodat hij kan indikken. Meng de saus met de pasta. Serveer met lekker veel geraspte kaas.
Pasta Boursin
Ik heb dit keer Boursin gebruikt maar iedere andere kruidenroomkaas kan je uiteraard ook gewoon gebruiken. Als ik niet zelf kruidenroomkaas maak dan is mijn favoriete Boursin variant die met knoflook en kruiden. Nadeel vind ik wel van Boursin is dat het best wel kruimelt. Het is niet echt lekker smeerbaar op een stukje stokbrood. Maar goed, daar heb je in dit recept natuurlijk geen last van.
Pasta met Boursin
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.