pasta met Boursin, spinazie en pikante kip

pasta met Boursin, spinazie en pikante kip

Deze pasta met Boursin, spinazie en pikante kip is weer een ideaal recept als je iets lekkers wilt klaarmaken maar niet te lang in de keuken wilt staan. Ik kook zelf graag met kruidenroomkaas omdat het gewoon super veel smaak aan gerechten geeft. Ik heb dit keer Boursin gebruikt maar iedere andere kruidenroomkaas kan je uiteraard ook gewoon gebruiken. Als ik niet zelf kruidenroomkaas maak dan is mijn favoriete Boursin variant die met knoflook en kruiden. Nadeel vind ik wel van Boursin is dat het best wel kruimelt. Het is niet echt lekker smeerbaar op een stukje stokbrood. Maar goed, daar heb je in dit recept natuurlijk geen last van. 

recept pasta met Boursin en spinazie

Recept Afdrukken
pasta met Boursin en spinazie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Italiaanse
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met 1 groentebouillonblokje. Meng de stukjes kip met 2 tl sambal badjak, 1tl paprikapoeder, 1tl kerriepoeder, peper en zout.
  2. Verhit een scheut olie in een hapjespan. Bak de ui met de rode peper en ui. Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin is. Voeg 1 el tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg in een aantal keer de spinazie toe en laat de spinazie iets slinken. Voeg vervolgens de slagroom, de Boursin en de tomaten toe. Roer alles goed door elkaar en laat de saus eventjes pruttelen zodat hij kan indikken. Meng de saus met de pasta. Serveer met lekker veel geraspte kaas.
Deel dit Recept

 

Pasta met Boursin

pasta met Boursin
Deze pasta met Boursin en spinazie zit ook echt weer bomvol smaak. De pikant gemarineerde kip maakt het helemaal af.
pasta met Boursin en spinazie
De foto’s laten dit keer wel iets te wensen over. Het licht was die dag echt waardeloos maar het gerecht was te lekker om niet uit te schrijven voor de blog. Wij aten deze pasta met extra veel geraspte extra belegen kaas.

 

Onderstaande pasta recepten vind je misschien ook lekker