pittige stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn

pittige stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn

Sorry, ik ben nog steeds niet uitgekeken op stoofrecepten. Deze pittige stoofschotel met kip en pompoen was echt zo lekker! Ik hoor altijd in mijn omgeving dat recepten met pompoen afschrikt. Super jammer, want pompoen is echt heel erg veelzijdig en super makkelijk te bereiden. Ik moet eerlijk zeggen dat de rode peper die ik dit keer had gebruikt wel heel erg scherp was en de stoof dus wel heeeeeel pittig geworden was. Voor het eerst heb zelfs ik naderhand een schepje suiker moeten toevoegen. 

Tip: ook lekker is om deze stoofschotel op de bbq te bereiden

recept stoofschotel met kip en pompoen

pittige stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn

stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn

No ratings yet
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 flinke stoofpan

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijen in grotere stukken gesneden
  • 10 plakjes gerookte ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 2 takjes verse rozemarijn fijngesneden
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 bakje (250gr) kastanje champignons grof gesneden
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 400 milliliter rode wijn
  • 1 flespompoen (niet te groot anders een halve) geschild, schoongemaakt en in grotere stukken gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • olie
  • roomboter
  • 1,5 eetlepel maïzena

Instructies

  • Verwarm een flinke scheut olie en een klont roomboter in een braadpan. Bak de uien, spek, rode peper en knoflook even kort aan. Voeg de prei, rozemarijn, paprikapoeder, sambal badjak, bouillonblokje (verkruimelen) en kerriepoeder toe en bak tevens kort mee. Voeg de kippendijen en rode wijn toe en bak dit op hoog vuur voor 2-3 minuten. Doe de blikjes gepelde tomaten erbij, de champignons, de pompoen en de laurierblaadjes. Leg de deksel op de pan en laat minimaal 1,5 uur stoven. Hoe langer hoe lekkerder. Breng op smaak met zout en/of peper. Meng 1,5 el maïzena met een klein scheutje water en voeg dit aan de stoofschotel toe zodat de saus kan indikken. Mocht dit niet genoeg zijn, voeg dan iets meer toe.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

 

kip en pompoen stoofschotel
Ik maak altijd een flinke pan zodat we er 2 dagen van kunnen eten. De eerste dag hebben wij de stoofschotel gegeten met gegratineerde aardappelpuree en de volgende dag met…tadaaaa….patat en lekker veel Zaanse mayo 🙂
stoofschotel van kip en pompoen
Deze pompoen stoofschotel met kip is niet alleen lekker met aardappelpuree of patat hoor. Ook super lekker is hij met vers stokbrood, pasta of rijst.

 

onderstaande stoofschotels vind je misschien ook lekker

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/indisch-stoofvlees-kokosmelk-smaakexplosie-mond/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/kip-bier-gestoofd/” target=”_blank”]

[contentcards url=”https://familieoverdekook.nl/tips-mislukken-stoofvlees/” target=”_blank”]