Pittige stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn. Een heerlijk herfst/winter stoof die je op veel verschillende manieren kunt serveren.
Sorry, ik ben nog steeds niet uitgekeken op stoofrecepten. Deze pittige stoofschotel met kip en pompoen was echt zo lekker! Ik hoor altijd in mijn omgeving dat recepten met pompoen afschrikt. Super jammer, want pompoen is echt heel erg veelzijdig en super makkelijk te bereiden. Ik moet eerlijk zeggen dat de rode peper die ik dit keer had gebruikt wel heel erg scherp was en de stoof dus wel heeeeeel pittig geworden was. Voor het eerst heb zelfs ik naderhand een schepje suiker moeten toevoegen.
Tip: ook lekker is om deze stoofschotel op de bbq te bereiden
Maak jij ook zo graag stoofschotels klaar? Probeer dan ook eens de volgende recepten uit: stoofvlees met bier en ketjap, winterse stoof met bockbier of maak een keertje het stoofvlees met chipotle peper in adobo saus klaar.
recept stoofschotel met kip en pompoen

stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn
Print Recept Pinterest Bewaar in jouw kookboekIngrediënten
- 800 gram kippendijen in grotere stukken gesneden
- 10 plakjes gerookte ontbijtspek in stukjes gesneden
- 2 takjes verse rozemarijn fijngesneden
- 4 laurierblaadjes
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 uien grof gesneden
- 1 prei fijngesneden
- 1 bakje (250gr) kastanje champignons grof gesneden
- 2 blikjes gepelde tomaten
- 400 milliliter rode wijn
- 1 flespompoen (niet te groot anders een halve) geschild, schoongemaakt en in grotere stukken gesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 groente bouillonblokje
- snuf peper en zout
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 eetlepel sambal badjak
- 1/2 eetlepel kerriepoeder
- olie
- roomboter
- 1,5 eetlepel maïzena
Instructies
- Verwarm een flinke scheut olie en een klont roomboter in een braadpan. Bak de uien, spek, rode peper en knoflook even kort aan. Voeg de prei, rozemarijn, paprikapoeder, sambal badjak, bouillonblokje (verkruimelen) en kerriepoeder toe en bak tevens kort mee. Voeg de kippendijen en rode wijn toe en bak dit op hoog vuur voor 2-3 minuten. Doe de blikjes gepelde tomaten erbij, de champignons, de pompoen en de laurierblaadjes. Leg de deksel op de pan en laat minimaal 1,5 uur stoven. Hoe langer hoe lekkerder. Breng op smaak met zout en/of peper. Meng 1,5 el maïzena met een klein scheutje water en voeg dit aan de stoofschotel toe zodat de saus kan indikken. Mocht dit niet genoeg zijn, voeg dan iets meer toe.


Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken.