1flespompoen (niet te groot anders een halve)geschild, schoongemaakt en in grotere stukken gesneden
1rode peperfijngesneden
1groente bouillonblokje
snuf peper en zout
1eetlepelpaprikapoeder
1/2eetlepelsambal badjak
1/2eetlepelkerriepoeder
olie
roomboter
1,5eetlepelmaïzena
Instructions
Verwarm een flinke scheut olie en een klont roomboter in een braadpan. Bak de uien, spek, rode peper en knoflook even kort aan. Voeg de prei, rozemarijn, paprikapoeder, sambal badjak, bouillonblokje (verkruimelen) en kerriepoeder toe en bak tevens kort mee. Voeg de kippendijen en rode wijn toe en bak dit op hoog vuur voor 2-3 minuten. Doe de blikjes gepelde tomaten erbij, de champignons, de pompoen en de laurierblaadjes. Leg de deksel op de pan en laat minimaal 1,5 uur stoven. Hoe langer hoe lekkerder. Breng op smaak met zout en/of peper. Meng 1,5 el maïzena met een klein scheutje water en voeg dit aan de stoofschotel toe zodat de saus kan indikken. Mocht dit niet genoeg zijn, voeg dan iets meer toe.