Pittige Chinese kip wraps met cashewnoten

Pittige Chinese kip wraps met cashewnoten

Na aanleiding van een Chinese kookworkshop heb ik deze pittige Chinese kip wraps met cashewnoten en bosui gemaakt. Waarbij ik dacht dat de Chinese keuken vrij zoet was, blijkt de Chinese keuken ook een behoorlijk pittige kant te hebben. Als je ons al langer volgt, dan weet je dat wij gek zijn op pittig en kruidig eten. De komende tijd ga ik mij nog verder verdiepen in de Chinese keuken, want mijn nieuwsgierigheid is absoluut gewekt. Deze Chinese wraps zijn echt een smaakexplosie om te eten. De kip met Chinese wokgroenten is zoet (door de honing), pittig (door de chili olie) en zoutig (door de oestersaus). Door dit te combineren met een frisse crème fraîche dressing, krokante cashewnoten en knapperige bosui wordt je tong echt geprikkeld.

recept pittige Chinese kip wraps

Recept Afdrukken
pittige Chinese kip wraps: gezond en lekker
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Chinese
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
FRISSE CRÈME FRAÎCHE DIP
Maaltijd avondeten
Keuken Chinese
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
FRISSE CRÈME FRAÎCHE DIP
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng de crème fraîche met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout. Besprenkel met een theelepel Chiu Chow Chili Olie en zet even in de koelkast.
  2. Verhit een scheutje zonnebloemolie en 1 theelepel Chiu Chow Chili Olie in een wok en bak de kip met een snuf peper en zout gaar en goudbruin. Haal de kip uit de pan en verhit eventueel opnieuw een scheutje zonnebloem olie. Fruit kort de uien met de rode peper, knoflook en gember. Voeg de Chinese wokgroenten toe en bak 3-5 minuten mee. Voeg de kip toe samen met de Premium Oestersaus en honing en bak dit kort mee op middelhoog vuur. (1-2 min)
  3. Verwarm in een droge koekenpan de wraps. Smeer de wraps in met de frisse crème fraîche saus. Leg hierop de Chinese kip en bestrooi met fijngehakte bosui en de cashewnoten. Rol de wraps op of eet ze net zoals wij hebben gedaan met mes en vork. Als je ze oprolt, zorg er dan voor dat je kip niet in het midden legt. Anders kan je ze niet goed oprollen.
Deel dit Recept

Lee Kum Kee producten

Tijdens de workshop heb ik gewerkt met de producten van Lee Kum Kee. Een Chinees familiebedrijf waarbij 5 generaties betrokken zijn geweest bij het runnen van het merk en inmiddels 131 jaar bestaat. Dit merk is hedendaags echt een begrip en levert meer dan 220 sauzen en specerijen aan meer dan 100 landen en regio’s op 5 continenten. Sterker nog, Lee Kum Kee is het nummer één sausmerk in Hong Kong en tevens het grootste en bekendste Chinese sausmerk op de wereldwijde Chinese markt. Zelfs Chinese Michelin ster restaurants en chefs werken met de producten. Hier in Nederland zijn de producten te koop bij de supermarkten Albert Heijn, Jumbo en natuurlijk bij alle grote Chinese en Aziatische retailers. Ik heb al een hoop mogen proeven tijdens de workshop en de smaken zijn echt oprecht heel erg lekker. Je kan ook verschillende sauzen combineren voor nog meer spannendere smaken. Hiermee ga ik zelf ook nog mee aan de slag. Eén van de eerste recepten die ik nog wil gaan maken is de Kung Pao Kip.

producten van Lee Kum Kee

Deze producten zaten in mijn goodiepakket en daar ga ik dus zeker mee aan de slag in de keuken.

Oestersaus, essentieel in de Chinese keuken

Eén van de bekendste producten en de meeste essentiële producten in de Chinese keuken is de oestersaus. De oestersaus is in 1888 uitgevonden door de oprichter van Lee Kum Kee, heer Lee Kum Sheung. Hij was een vissoep aan het maken maar was vergeten dat deze op het vuur stond. De “soep” was inmiddels helemaal ingedikt maar de smaak was heerlijk. Zo is de oestersaus ontstaan. Oestersaus kan je gebruiken als marinade voor vlees, als smaakmaker in soepen maar ook in wok gerechten. Het heeft een licht rokerige, zoutige en zoetige smaak.

Chiu Chow Chili Olie

Een product wat mij het meest verbaasd heeft en waar wij inmiddels helemaal aan verknocht zijn thuis, is de Chiu Chow Chili Olie. Deze olie is gemaakt van chilipepers, knoflook en kruiden. Hierdoor heeft het echt super veel smaak en vooral heel veel pit! Ik gebruik deze saus inmiddels bijna iedere dag. Ben je net zoals ons een liefhebber van pittig eten? Dan mag deze olie eigenlijk niet ontbreken in je kruidenkast. Je gaat het in ieder geval vaker terug zien in onze gerechten op de blog. De olie kan je namelijk net zoals de oestersaus gebruiken als smaakmaker voor een marinade, in sauzen of wok gerechten. Eet je weleens eens dumplings of sushi, dan kan je het ook als dip gebruiken. Maak je een zomerse salade, besprenkel een beetje van deze olie eroverheen en boem….pit en smaak. Whahaha je leest, wij zijn fan! Wees wel gewaarschuwd, de olie is echt pittig. Je hoeft dus niet teveel te gebruiken. Voor gebruik moet je de olie ook even goed roeren, zodat alle kruiden en specerijen naar boven komen.

Chinese wraps met kip

recept pittige Chinese kip wraps met cashewnoten en bosui

Ik was oprecht heel trots op mijn interpretatie voor een Chinese recept. Met een paar goede basis ingrediënten zet je namelijk een super smaakvol gerecht op tafel. Deze Chinese wraps zijn simpel en snel te maken. Daarbij zijn ze nog gezond ook.

recept pittige Chinese kip wraps met cashewnoten, bosui en oestersaus

Voor mijn pittige Chinese kip wraps heb ik dus de Chiu Chow Chili Olie en Oestersaus van Lee Kum Kee gebruikt. Erg lekker is om nog een heel klein beetje extra oestersaus over de wraps te doen. Niet teveel, want het is natuurlijk wel een uitgesproken smaak.

Daren Liew, chef ambassadeur van de producten Lee Kum Kee.

Hier sta ik op de foto met de Chef Ambassadeur van Lee Kum Kee, Daren Liew. Hij heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de Chinese keuken. Tevens is hij voormalig sous-chef geweest in het Hakkasan, een 1 Michelin ster restaurant in Engeland. Een zeer vriendelijke en passievolle man. Het was ontzettend interessant om hem te zien koken en natuurlijk heerlijk om zijn gerechten te mogen proeven.