pittige Chinese kip wraps: gezond en lekker

pittige Chinese kip wraps: gezond en lekker
Deel met je vrienden:

pittige Chinese kip wraps: gezond en lekker

5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Chinese
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram Kippendijen in kleine stukjes gesneden
  • 1 zak (400gr) Chinese wokgroenten
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels oestersaus Lee Kum Kee Premium Oestersaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel chiu chow chili olie Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie
  • 3 stengels bosui fijngehakt
  • 8 mais tortilla wraps of 4 grote wraps
  • handje ongezouten cashewnoten
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • zonnebloemolie

FRISSE CRÈME FRAÎCHE DIP

  • 1 bekertje (200gr) crème fraîche
  • flinke snuf vers gemalen zwar
  • 1 theelepel chiu chow chili olie Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie

Instructies

  • Meng de crème fraîche met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout. Besprenkel met een theelepel Chiu Chow Chili Olie en zet even in de koelkast.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie en 1 theelepel Chiu Chow Chili Olie in een wok en bak de kip met een snuf peper en zout gaar en goudbruin. Haal de kip uit de pan en verhit eventueel opnieuw een scheutje zonnebloem olie. Fruit kort de uien met de rode peper, knoflook en gember. Voeg de Chinese wokgroenten toe en bak 3-5 minuten mee. Voeg de kip toe samen met de Premium Oestersaus en honing en bak dit kort mee op middelhoog vuur. (1-2 min)
  • Verwarm in een droge koekenpan de wraps. Smeer de wraps in met de frisse crème fraîche saus. Leg hierop de Chinese kip en bestrooi met fijngehakte bosui en de cashewnoten. Rol de wraps op of eet ze net zoals wij hebben gedaan met mes en vork. Als je ze oprolt, zorg er dan voor dat je kip niet in het midden legt. Anders kan je ze niet goed oprollen.