Chinese kip met rijst en paksoi: zoet en pittig!

Chinese kip met rijst en paksoi: zoet en pittig!

Deze Chinese kip is zowel zoet als pittig tegelijk. Een combinatie die ik persoonlijk het lekkerste vind. De prikkeling van de rode pepers en het zoete van de suiker, kaneel en de sweet chilisaus. Misschien is kaneel een beetje vreemd om te lezen maar dat geeft deze kip echt een uitgesproken smaak zonder overheersend te zijn. Ik ben gek op paksoi dus serveerde ik deze Chinese kip met rijst en paksoi maar uiteraard kan je ook gewoon andere wokgroenten gebruiken. Dit makkelijke recept is ook weer super simpel en snel om klaar te maken. Met 30 minuten kan je namelijk aan tafel. Dit is dus nog sneller dan afhaaleten, lekkerder en veel gezonder. 

Recept Chinese kip met rijst en paksoi

Recept Afdrukken
Chinese kip
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Maaltijd avondeten
Keuken Chinese
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd avondeten
Keuken Chinese
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Meng in een schaaltje 3 el sweet chilisaus, 2 el sojasaus, 2 el bruine basterdsuiker en een 1/4 tl kaneel. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Bestrooi de kip met een snuf peper en zout. Verhit een klont roomboter en een scheut olijfolie in een stoof of hapjespan en bak de kip in porties rondom goudbruin. Haal alle kip eruit en fruit in het braadvet de uien met de knoflook, gember en rode peper. Voeg de kip weer toe samen met de marinade. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen, doe de champignons erbij en voeg 100 milliliter water toe. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen. Meng 2 tl maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit toe aan de saus. Roer even goed door. Leg dan de stukjes paksoi erbij en laat dit nog even 5 minuten pruttelen. Serveer met de rijst en bestrooi dan met de fijngesneden bosui en bestrooi met wat sesamzaad.
Deel dit Recept

Chinese kip: zoet en pittig!

recept zoet pittige Chinese kip met rijst en paksoi
Wat kan gezond eten toch ontzettend lekker zijn! Wil je dit recept nog gezonder eten maak dan het recept klaar met zilvervliesrijst. Dit vind ik persoonlijk niet zo heel lekker, dus ik gebruik meestal toch gewoon basmati of jasmijnrijst.
recept zoet pittige Chinese kip met rijst en paksoi
Ben je niet zo’n liefhebber van paksoi, gebruik dan dus gerust andere groenten. Lekker om extra veel sesamzaadjes eroverheen te strooien en uiteraard deed ik er voor Jan Willem en mijzelf nog extra rode peper eroverheen.