Chinese kip met rijst en paksoi: zoet en pittig!

Chinese kip met rijst en paksoi: zoet en pittig!

Deze Chinese kip met rijst is zowel zoet als pittig. Dit gerecht is echt een feestje om te eten en al je smaakpapillen worden geprikkeld.

Misschien is kaneel een beetje vreemd om te lezen maar dat geeft deze kip echt een uitgesproken smaak zonder overheersend te zijn.

Chinese kip met rijst

Ik ben gek op paksoi dus serveerde ik deze Chinese kip met luchtige rijst en paksoi maar uiteraard kan je ook gewoon andere wokgroenten gebruiken. Dit makkelijke recept is ook weer super simpel en snel om klaar te maken. Met 30 minuten kan je namelijk aan tafel.

Dit is dus nog sneller dan afhaaleten, lekkerder en veel gezonder. 

Recept Chinese kip met rijst en paksoi

 

Chinese kip

Deze Chinese kip is super lekker, snel en gezond. Dus voortaan hoef je geen Chinees meer af te halen. (grapje natuurlijk)
2.75 van 4 stemmen
Printen Pin Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Gang: avondeten
Keuken: Chinese
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 stuks kipfilet in stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 bosui in ringetjes gesneden
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 kip bouillonblokje
  • 2 theelepels maïzena
  • 1 paksoi schoongemaakt en grof gesneden
  • 1 bakje (250gr) champignons grof gesneden
  • sesamzaadjes
  • olie
  • roomboter
  • snuf gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Meng in een schaaltje de sweet chilisaus, sojasaus, bruine basterdsuiker en kaneel…dit is je marinade.
  • Kook alvast de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of via mijn recept van de luchtige rijst.
  • Bestrooi de kip met een snuf peper en zout.
    Verhit een klontje roomboter en/of een scheutje olie in een stoof of hapjespan en bak de kip in porties rondom goudbruin. Haal alle kip eruit en fruit in het braadvet de uien met de knoflook, gember en rode peper.
  • Voeg de kip weer toe samen met de marinade. Verkruimel het bouillonblokje erbij, doe de champignons erbij en voeg 100 milliliter water toe. Leg de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen.
  • Meng 2 tl maïzena met een klein scheutje koud water en voeg dit toe aan de saus. Roer even goed door. Leg dan de stukjes paksoi erbij en laat dit nog even 5 minuten pruttelen.
  • Serveer met de rijst en strooi de fijngehakte bosui en sesamzaadjes eroverheen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer

Chinese kip: zoet en pittig!

recept zoet pittige Chinese kip met rijst en paksoi
Wat kan gezond eten toch ontzettend lekker zijn! Wil je dit recept nog gezonder eten maak dan het recept klaar met zilvervliesrijst.
recept zoet pittige Chinese kip met rijst en paksoi
Ben je niet zo’n liefhebber van paksoi, gebruik dan dus gerust andere groenten. Lekker om extra veel sesamzaadjes eroverheen te strooien en uiteraard deed ik er voor Jan Willem en mijzelf nog extra rode peper eroverheen.

Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken