Pasta met paprika en prei in kruidige tomatensaus. Deze vegetarische pasta zit bomvol smaak, is ontzettend gezond en klaar binnen 30 minuten.
Wanneer je een drukke (werk)dag achter de rug hebt, is dit gerecht oprecht een ideale avondmaaltijd.
Prei en paprika
In de gure wintermaanden is het wel prettig om wat extra groenten te eten. Ik had thuis nog een grote prei liggen die op moest. Naast prei had ik ook nog een zak gekleurde paprika’s liggen, dus de keuze voor paprika en prei was snel gemaakt voor in de tomatensaus.
Wil je nog sneller klaar zijn met de bereiding? Gebruik dan in plaats van paprika en prei een zak voorgesneden Italiaanse roerbakgroenten.
Eet jij ook graag pasta als avondmaaltijd? Probeer dan ook eens de volgende recepten: orzo in tomatensaus met gehaktballetjes, spaghetti in simpele tomatensaus met rozemarijn en basilicum of maak eens de pasta in tomatensaus met aubergine.
Kruidige tomatensaus
Normaal gesproken vind ik het heerlijk als een pastasaus echt een paar uur op heel laag vuur kan pruttelen. Dat is voor deze tomatensaus met groenten niet nodig.
Ik maak dit keer de tomatensaus met een pak gezeefde tomaten die ik op smaak breng met gerookte paprikapoeder, gewone paprikapoeder, peper, zout, chililvlokken en gedroogde Italiaanse kruiden. Super simpel en super lekker!
Recept pasta met paprika en prei in kruidige tomatensaus
Pasta met paprika en prei in kruidige tomatensaus
Ingrediënten
PASTA
- 300 gram pasta ik gebruikte fusilli
- 1 groentebouillonblokje
TOMATENSAUS:
- 1 prei in halve ringen gesneden (en gewassen)
- 3 stuks paprika in kleine blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook geraspt
- 500 milliliter gezeefde tomaten
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden flinke eetlepel gebruiken
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder flinke theelepel gebruiken
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
- snufje chilivlokken
- 1 theelepel suiker
- 15 gram basilicum grof gehakt
- zonnebloemolie
- 100 gram extra belegen kaas geraspt
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een grotere koekenpan of hapjespan. Bak de paprika, prei en knoflook voor 3 minuten samen met de gerookte paprikapoeder, paprikapoeder, chilivlokken, peper, zout en gedroogde Italiaanse kruiden.
- Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de suiker en laat de saus onafgedekt 15 minuutjes pruttelen. Voeg vlak voordat de saus klaar is een flinke hand grof gehakte basilicum toe en roer dit door de saus.
- Kook ondertussen de pasta gaar in ruim kokend water samen met het bouillonblokje. Giet de pasta af en meng door de saus.
- Serveer de pasta met geraspte kaas naar keuze en eventueel nog een beetje verse basilicum.
- Eet smakelijk!
- TIP: wil je dit gerecht vegan of lactosevrij eten? Gebruik dan plantaardige geraspte kaas. TIP: ook lekker is om geraspte Grana Padano, Parmezaan of blokjes mozzarella te gebruiken.
Vegetarisch of toch met vlees
Eigenlijk was het niet de bedoeling om dit gerecht helemaal vegetarisch te bereiden. Ik had namelijk het gehakt al uit de koelkast gehaald voor in de tomatensaus. Toch vond ik het niet nodig om het gehakt toe te gaan voegen omdat de hoeveelheid groenten ook genoeg was voor een heerlijke saus.
Denk jij niet echter echt niet zonder vlees te kunnen, voel je dan uiteraard vrij om ongeveer 300 gram gehakt toe te voegen.
Pasta met paprika en prei in kruidige tomatensaus
Wij vinden het erg leuk als je ons zou willen volgen op Facebook, Instagram of Pinterest. Mocht je nu een recept van ons gemaakt hebben, dan vinden wij het ook ontzettend leuk om jouw creatie te zien. Laat het ons weten door ons te taggen @familieoverdekook of door de hashtag #familieoverdekook te gebruiken